Topscaune – Birouri Gaming

Ne bucurăm că ai ajuns să citești aceste rânduri. Clar ești determinat să îți cumperi un birou de gaming. Și probabil după cum bine știi, birourile de gaming sunt la mare căutare. Ele oferă confort și suport prin opțiunile special gândite. De la picioarele reglabile în înălțime, sistemul de gestionare a cablurilor, blatul din MDF acoperit cu fibră de carbon de înaltă calitate și o dublă finisare a suprafeței de lucru ce permite o bună funcționare a mouse-ului, alături de dotările pentru cană și căști, pană la sistemul de iluminare LED ce permite o și mai bună acuratețe în timp ce tastezi de la o stație la altă, biroul de gaming poate fi încadrat ușor la “capitolul” investiții.

3 beneficii ale unui birou de gaming

 • Deplasarea oriunde, oricând, de la un monitor la altul

Să îți dorești să câștigi fiecare rundă, e mai mult decât normal. Doar asta îți poate aduce satisfacții și remunerații, iar lipsa libertății în mișcare te poate încurca mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată. De asemenea, un birou de gaming mereu îți va oferi spațiu, și vei putea rămâne organizat pentru a ști unde poți găsi fiecare lucru pe care îl cauți. Studiile arată că o bună organizare a biroului permite creierului se relaxeze se concentreze pe lucrurile care chiar contează.

 • Aspectul spațiului de work

Ambinetul perfect. Luminile LED de care dispune orice birou de gaming de la topscaune.ro te vor ajuta să intri în filmul jocului și să simți cum te transpui în el.

 • Suprafața mesei

Mai mult spațiu pentru tine. Dacă lucrezi la două monitoare, cu siguranță ai nevoie de spațiu de depozitare și o masă de gaming stabilă. În site-ul topscaune.ro, găsești birouri de gaming cu o suprafață suficient de mare cât să îți permită să amplasezi lejer două monitoare.

Ce trebuie să știi atunci când îți cumperi un birou de gaming

 •  Preț

Găsești multe opțiuni de birouri de gaming ce așteaptă să fie cumpărate, care mai de care mai interesante, dar oare chiar oferă calitate? Noi îți sugerăm să faci un mic research, să știi ce îți dorești de la un birou de gaming și abia după aceea să și iei o decizie. Fii atent la caracteristici, dimensiuni, forma lui și opțiunile extra pe care le oferă. La noi în site îți explicăm clar ce are fiecare birou de gaming, și de asemenea te bucurăm și cu niște prețuri bune și transport GRATUIT, așadar, aruncă un ochi aici:

 • Dimensiunea biroului de gaming

Asigură-te că dimensiunile biroului tău de gaming să corespundă cu mărimea camerei în care vrei să îl pui. Nu ar fi tocmai plăcut să te trezești cu el instalat la tine în casă și să nu ai spațiu să te miști pe lângă el.

 • Funcții de reglare ale biroului de gaming

Prezența unui scaun de birou de gaming nu e suficientă dacă nu ai un birou reglabil în funcție de înălțimea ta. Birourile din site-ul nostru dispun de această funcție reglabila, iar picioarele în formă de Z oferă stabilitate bună. Uite aici o opțiune care o să iți placă:

 • Forma biroului de gaming

Un birou în formă de dreptunghi reprezintă o alegere înțeleaptă deoarece ai parte de o suprafața de depozitare întinsă. De asemenea, te interesează să ai și mai bune performanțe, iar cu un birou înghesuit și aglomerat, nu prea e posibil. Gândește-te numai la relaxarea ta mentală în momentul în care știi că ai spațiu să îți mai montezi o tastatură sau să îți mai aduci un sistem audio.

 • Utilitatea biroului de gaming

Îți mărturisim un lucru, nu prea poți să te bucuri de beneficiile unei mese de gaming dacă nu ai și un scaun de gaming. Alege unul care să se potrivească cu dimensiunile înălțimei și corpului tău. Aceste detalii îți vor permite să te folosești atât de biroul de gaming cât și de scaunul de gaming, la capacitate maximă. – Uite aici un scaun de gaming care s-ar putea potrivi cu noul tău birou de gaming

 • Depozitarea obiectelor

Fii atent și la acest aspect. Nu ți-ar strica să ai un loc special pentru căști, ceașca de cafea și apă. La fel, credem că e mai mult decât plăcut să ai și un sistem de gestionare a cablurilor.

 •  Materialul din care e confecționat biroul de gaming

Un birou de gaming poate fi realizat din din lemn, sticlă, bambus natural și multe altele, dar cel mai bun finisaj la nivel de durabilitate și rezistentă în timp, îl reprezintă lemnul MDF.
Cele mai multe alegeri în piață sunt făcute între birourile de gaming din sticlă și cele realizate din MDF, noi îți recomandăm să alegi biroul de gaming confecționat din lemnul MDF, sticla este predispusă spargerii și zgârieturilor, iar în timp nu o să te bucuri de aceeași aderență în momentul în care folosești mouse-ul.

 • Bucură-te de transport GRATUIT

Topscaune.ro are transport gratuit indiferent de volumul și cantitatea cumpărăturilor tale. Hai pe pagină de birouri de gaming și plasează o comandă pentru a te bucura și de gratuitatea transportului.

Poziția corecta de stat pe scaun la birou

De ce contează atât de mult poziția corectă de stat pe scaun? Probabil știi deja că șederea într-o poziție fixă crește riscul de boli cardiovasculare și diabet. Din păcate în această situație ne aflăm cu toții. E greu de evitat, jobul, tehnologia și noile dispozitive electronice ne “obligă” să rămânem țintuiți 8-10 ore pe zi, 5 zile pe săptămâna, așezați pe un scaun de birou.

Pentru a evita efectele nocive a unui stil de viață petrecut 80% din timp așezat pe un scaun, am scris un articol ce-și propune să vină cu sfaturi despre cum să ai o poziție adecvată de stat pe un scaun. În plus, vei afla din acest articol ce elemente de birou ar trebui să ai acasă pentru a menține o bună postură corpului atunci când lucrezi, pe care ți le poți lua de pe topscaune.ro.

Motivele durerilor de spate:

 • Privitul în jos spre laptop sau monitor;
 • Arcuirea umerilor în față;
 • Înclinarea în față a regiunii lombare;
 • Menținerea telefonului între ureche și umăr, în timpul conversațiilor telefonice;
 • Coatele nu formează un unghi de 90 de grade între birou și umeri;
 • Ore întregi petrecute pe scaun.

Scaunul potrivit:

 • Trebuie să asigure suport lombar, acesta trebuie să aibă înălțimea ajustabilă, să dețină un suport lombar ajustabil sau detașabil, precum și suport ajustabil pentru brațe;
 • Tălpile mereu sprijinite de podea. (Ajustează înălțimea scaunului sau a biroului în așa fel încât tălpile și genunchii să fie mereu într-o poziție relaxată). Baza scaunului de birou trebuie să fie la nivelul genunchilor.
 • Ajustează spătarul scaunului la un unghi de 100 – 110 de grade ca unghi de înclinație;
 • Nu este indicat să adopți o poziție de tip “picior peste picior”.

Care sunt dezavantajele unei poziții incorecte la birou?

 • Durerea de spate și a coloanei vertebrale

Am stabilit deja, poziția pe care o adopți așezat nu este una naturală. Chiar și acum, în momentul în care citești acest articol, e posibil să ai o poziție incorectă, care doar pare coforabilă, dar care dacă o menții un timp îndelungat, ea pune presiune pe coloana vertebrală, în partea lombara sau toracală, generând dureri de spate și dureri musculare. Să pomenim și de alți factori externi, precum stresul și lipsa unui stil de viață activ care amplifică starea ta generală? E evident, știi care sunt urmările.

 • Creșterea în greutate

E dovedit științific, un stil de viață sedentar și munca de birou duc la creșterea în greutate accelerată. Lipsa activității sportive scade structura articulațiilor și a mușchilor, crește rata de obezitate care în timp duce la probleme precum diabet, hipertensiune, probleme cardiace, etc.

 • Stres

Viața de adult este precum un roller coaster, multe responsabilități, facturi de plătit, familie de întreținut, colegi la muncă de mulțumit, deadline-uri de îndeplinit. Toate acestea combinate cu un stil de viață nesănătos și multe ore petrecute pe un scaun inconfortabil de birou, conduc către stări de anxietate și, implicit stres. Soluția noastră pentru tine este un scaun ergonomic de birou.

Acesta te-ar ajuta, sau cum ne mai place nouă să spunem, ți-ar “impune” să adopți o poziție corectă a coloanei vertebrale, care să sprijine partea inferioară a spatelui. Dacă acum, după rândurile citite ți-ai îndreptat poziția și simți o durere intercostală, ai deja răspunsul pe care probabil îl căutai accesând acest articol.

Cum să stai corect la birou?

1. Sprijină-ți spatele

Pentru că mai sus ți-am făcut o mică recomandare cu privire la confortul pe care un scaun ergonomic de birou ți-l aduce, am dori să continuăm și să îți spunem că, scaunele ergonomice de birou sunt concepute pentru a-ți susține corpul în mod corespunzător. Un scaun ergonomic menține postura corpului la un unghi de 90 grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce în mod evident riscurile de a avea dureri obținute în urma unei ținute incorecte adoptate la birou.

2. Reglează-ți scaunul

Picioarele trebuie mereu să atingă solul. Reglează-ți scaunul în așa fel încât picioarelele să fie pararelele cu solul și geninchii cu șoldurile. În ceea ce privesc brațele, ele trebuie să formeze un unghi de 90 de grade (atunci când tastezi la birou), iar umerii să capete o postură relaxată. Dacă nu te ajută înălțimea biroului, sau înălțimea corpului tău, te poți folosi de de un suport special pentru picioare.

Aici e sugestia noastră pentru tine. Un scaun complet echipat cu funcții de reglare, suport picioare atașat de scaun, spătar ergonomic, tapițerie din piele, perne lombare și cervicale ajustabile și detașabile, intră aici:

3. Poziționează monitorul la nivelul ochilor

Mută poziția ecranului în așa fel încât distanța dintre tine și monitor să fie de aproximativ un braț. Dacă lucrezi la laptop, încearcă să menții o poziție corectă a corpului. Nu uita, tendința este să ne aplecăm spre monitor, uitând că așa pot apărea durerile cervicale și intercostale.

4. Alege un birou reglabil

Dacă știi că te confrunți cu problema înălțimii biroului, o opțiune pentru tine ar fi să achiziționezi un birou reglabil precum este acesta

Dacă biroul tău se află la o înălțime optimă pentru conformația corpului tău, și orele petrecute în fața lui vor trece mai ușor.

5. Păstrează la îndemână obiectele utilizate frecvent

Cu siguranță în timp ce stai la birou ai nevoie de diverse obiecte pe care frecvent le utilizezi. De la mouse, telefon, o tabletă pe care îți iei notițe, și un capsator, până la documentație și dosare pe care trebuie să le revizui. De ce îți recomandăm să le ții aproape de tine? Întinderea pentru a ajunge la obiectele de care ai nevoie poate tensiona mușchii, iar răsucirile și întinderile repetate pot duce la dureri articulare.

6. Nu uita de pauze

Așa cum am menționat mai sus, să stai așezat la birou ore în șir poate reduce fluxul sanguin și poate provoca oboseală musculară. Pentru a preveni acest lucru, cum ne place nouă să mai spunem poți lua “pauzele mici și dese, cheia marilor succese”.

Ceva mai simplu spus, încearcă să adopți pauze frecvent în care să te ridici de le scaun și să îți miști articulațiile. Amintește-ți că, după ce s-a terminat programul de muncă, e necesar să realizezi o serie de exerciții fizice sau măcar 15 minute de stretching.

Concluzie

Este evident că îți dorești să cauți și să implementezi soluții pentru un mediu de lucru plăcut. Un scaun confortabil crește eficiența ta cu multe procente, poate chiar 100%. Eficiența este generată și de mediul în care alegi să lucrezi, și pentru acest aspect este necesar să ai în vedere achiziționarea unor elemente care să-ți aducă acel confort pe care, involuntar mintea și corpul îl caută constant.

Rămâi activ, încearcă să te ții de acel mic îndemn de “30 de minute pe zi de sport”. Noi, Topscaune.ro, încurajăm un stil de viață activ. Și fie vorba între noi, oricât de confortabil poate fi un scaun de birou, postură statică prelungită nu este indicată. Pentru a evita menținerea spatelui într-o poziție statică, pentru o lungă perioadă de timp, îți recomandăm să petreci ceva timp în picioare. Chiar și mersul la xerox sau chiar la bucătărie pentru încă un pahar cu apa, poate fi un real ajutor pentru ca al tău corp să nu amorțească.

Topscaune – Top 10 Cele Mai Bune Scaune de Birou

40 de ore de muncă la birou, 8 ore pe zi așezat pe scaun, 5 zile pe săptămâna în mod repetitiv. Așa arată programul tău pentru o lună întreagă. Munca de pe un scaun de birou poate fi epuizantă, chiar dacă nu presupune efort fizic.

Dacă ți-am spune că problemele posturale și de concentrare s-ar rezolva în proporție de 90% în momentul în care îți vei lua un scaun de birou confortabil și calitativ, ce ai spune? Ești conștient, oboseală acumulată zi de zi este asociată de corpul și mintea ta precum niște pietre care îți sunt așezate pe umeri, iar productivitatea este sortită eșecului, lucru ce-ți provoacă stări de agitație în momente cheie din zi. Ei bine, gândește-te la cât de important este pentru corp și minte un mediu bun în care să lucrezi.

Cu siguranță nu ai ajuns să citești acest articol din întâmplare. Ești interesat să găsești top 10 cele mai bune scaune de birou, cum sunt cele de aici!  Ai nevoie de diversitate și informații precise cu privire la scaunul de birou pe care dorești să ți-l achiziționezi, iar noi cei de la topscaune.ro avem pentru tine multe modele de scaune de birouri la prețuri care să merite.

Ne bucurăm că îți dorești să schimbi lucrurile și că, acum, în momentul în care citești acest articol te gândești la ce varianta de scaun de birou ar arată bine la ține în casă. Ești pe drumul cel pun, ai deschis articolul potrivit, mai jos vei găsi detalii despre top 10 cele mai bune scaune de birou. Tot mai jos, dorim să prezentăm care sunt tipurile de scaune de birou, și cum te poate ajuta fiecare în funcție de jobul, bugetul și designul casei tale. Aruncă un ochi pe informațiile de mai jos, hai în site-ul nostru topscaune.ro și alege ce-ți place și se potrivește cu nevoile tale. Și apropo, la noi transportul este gratuit la orice comandă, de orice mărime, oriunde în țara.

Tipuri de scaun de birou

Tipul de activitate dictează și modelul de scaun pe care trebuie să ți-l achiziționezi.

 • 1. Scaun de birou directorial cu masaj sau fără masaj

Încă de când eram mici, în serialele și filmele americane, mereu vedeam prin birourile marilor directori, aceste modele de scaune directoriale impozante și greu de trecut cu vederea. Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi aceste modele pe lângă faptul că sunt confortabile și create în funcție de nevoile clienților, acestea compun o categorie luxoasă și exclusivistă pentru cei ce înțeleg că fericirea este o stare de spirit, atinsă prin relaxarea minții și a trupului. Uite aici este secțiunea noastră din site de scaune directoriale, intră și aruncă o privire.

 • 2. Scaun ergonomic de birou

Un scaun ergonomic a fost conceput de specialiști pentru a susține corect corpul uman în orele interminabile petrecute la birou, ținând cont de aspecte precum postură, confort și sprijin.
Un scaun de birou ergonomic se diferențiază de alte scaune prin materialul din care este confecționat, suportul lombar, cervical dar și ușurința cu care poate fi mutat din punctul A în punctul B. Un scaun de birou ergonomic menține postura corpului la un unghi de 90 grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce riscul de a avea dureri în urma unei posturi incorecte la birou. Uite aici un scaun ergonomic de birou care s-ar putea să îți placă.

 • 3. Scaun de gaming

Un gamer știe exact de ce are nevoie de un scaun de gaming, înțelege de ce e important că acesta să dispună de un spătar considerabil mai mare, în comparație cu alte scaune de birou obișnuite. De asemenea, datorită funcțiilor cu care a fost dotat un scaun bun de gaming, este recunoscut și pentru capacitatea sa de a menține corpul într-o poziție verticală preț de multe ore și odată cu asta și nivelul ridicat de concentrare.
Un scaun de gaming pe lângă funcțiile de reglarea a înălțimii, spătarului, zonei lombare, tetierei și mânerelor în mai multe direcții, acesta vine și cu un design ce “invită” pasionații de gaming la acțiune. La noi în site-ul topscaune.ro la secțiunea “Gaming” vei găsi zeci de modele de scaune de gaming pentru bărbați și femei.

 • 4. Scaun de birou simplu

În această categorie se încadrează toate cele 3 tipuri de scaune de birou de mai sus, iar detaliul pe care se pune accent este designul cu care vine. Cum este și cel de aici – Scaun birou SIB 1304 – Roz , sau cel de aici Scaun birou SIB 130A

Top 10 cele mai bune scaune de birou

1. Scaun birou SIB 8037, Negru

Un scaun de birou care îmbină cu succes dotările multiple de care dispune. Tapițat cu material textil tip mesh pentru o bună circulație a aerului, oferă datorită funcțiilor ergonomice o susținere de lungă durată în timpul orelor interminabile petrecute la birou. Accesează link-ul de mai sus și vezi de ce alte caracteristici dispune.

2. Scaun birou SIB 8037, Gri

Pe lângă aspectul impecabil pe care îl are, acesta este și foarte comod. Fiind unul din cele mai comandate scaune din site-ul topscaune.ro , acesta cucerește prin dotările ergonomice precum: înălțime, brațe robuste, suport lombar și cervical dar și prin tapițeria să realizată din material textil tip mesh, ce asigură o bună circulație a aerului chiar și în zilele călduroase de vară.

3. Scaun ergonomic, negru cu alb SIB 507A

Dotat cu un spătar ce poate susține o greutate de până la 120 kg, confortabil pentru sesiuni lungi și intense de muncă, acesta este un scaun ergonomic ce face că eficientă ta să crească cu multe procente, poate chiar 100%. Dacă te-am făcut curios, intră aici și citește un articol ce dorește să răspundă la întrebarea de “Ce este și cum funcționează un scaun ergonomic”.

4. Scaun birou SIB 021

Un scaun de birou ce se bucură de recunoaștere datorită aspectului și funcțiilor sale ergonomice. Acesta se poate încadra bine indiferent de designul casei sau biroului, ieșind în evidență și cu funcția de șezlong. Mai multe detalii găsești accesând link-ul de mai sus.

5. Scaun birou SIB 1304, Negru

Modern și confortabil. Elegant și practic. Un scaun de birou din piele ecologică de înaltă calitate, plăcută la atingere, ușor de curățat și întreținut.

6. Scaun birou, greutate max 150 kg SIB 239

Potrivit pentru spațiile aerisite datorită designului sau special. Linii fine curbate, structuri cromate și cotiere captusite, îl fac pe acesta alegerea potrivită în orice tip de birou. Hai în site sa citești mai multe despre el.

 

7. Scaun birou rezistent până la 150 kg SIB 259

Un scaun de birou creat să reziste unei greutăți de până la 150 de kg, asigurând confort maxim, prin intermediul spătarului ergonomic și a funcției de reglaj a înălțimii. Tot aici, menționăm și faptul că dispune de o bază solidă, din oțel cromat, în formă de stea, cu cinci roți mobile, antiderapante ce permite deplasarea cu ușurința în interiorul spațiului de lucru.

8. Scaun gaming, suport picioare, recliner, SIG 5022, Negru/Roșu

Proiectat cu un design sport și ergonomic, ce urmărește perfect curbură naturală a coloanei verticale. Acest scaun de gaming va face deosebită experiență jocului tău, deoarece dispune de funcții de reglare a înălțimii și a unghiului spătarului cu până la 180 de grade. de asemenea, ai posibilitatea de a-ți relaxa picioarele prin intermediul funcției de extindere a suportului pentru picioare. Accesează link-ul și vezi ce alte dotări mai are.

9. Scaun Birou, Dublă Capitonare, Înălțime Reglabilă, Șezut cu Arcuri Metalice și Spumă, SIB 073 Negru/Alb

Un scaun de birou creat să reziste unei greutăți de până la 120 de kg, datorită spătarului înalt și ergonomic, pivotant reglabil în înălțime, dar și a șezutului confecționat din arcuri acoperite cu strat de spumă poliuretanică de densitate mare, care va oferi un confort sporit și o rezistentă mult mai mare. Hai în site!

10. Scaun birou SIB 8093

Ergonomic, stabil și durabil, perfect pentru utilizare zilnică. Un scaun de birou perfect pentru orice spațiu de lucru. Acesta a fost confecționat cu un spătar realizat din mesh, cu material tip plasă și țesătură cu orificii, care se mulează și se adaptează formei spatelui ce oferă corpului suport și confort. Hai în site și vezi ce alte caracteristici găsești la el.

Transport GRATUIT

Pentru a avea o perspectivă amplă asupra scaunelor de birou ergonomice dar și a altor modele de scaune pentru birou, intră pe topscaune.ro, sau și mai simplu, scroll up, și vezi care sunt modelele de scaune de care al nostru magazin online dispune, și plasează o comandă pentru a beneficia de transportul gratuit.

Ai nevoie de motive pentru a-ți cumpăra un un scaun ergonomic?

Pentru asta suntem noi aici. Nu insistăm pe ideea că un scaun ergonomic îți poate genera productivitate 200%, dar chiar așa e. Productivitatea este dată de confortul fizic și mental iar eficiența vine odată cu mediul propice în care alegi să lucrezi, și pentru acest aspect este necesar să ai în vedere achiziționarea unor elemente care să-ți aducă confortul pe care, involuntar mintea și corpul îl caută constant.

Să nu mai pomenim de disconfortul și durerile pe care le resimți atât în timpul în care stai la birou, cât și după ce te ridici. În mod inconștient adopți o poziție încovoiată, deloc estetică sau sănătoasă, o poziție care adaugă stres structurilor din coloană vertebrală.

Un scaun ergonomic poate rezolva această problemă
Am putea spune că ți-ar “impune” să adopți o poziție corectă a coloanei vertebrale, care să sprijine partea inferioară a spatelui, datorită tuturor funcțiilor pe care un scaun ergonimic le deține. De la dimensiune, înălțime, adâncime, înclinare, suport lombar, spătar ergonomic, materialul din care este conceput , cotiere, până la suportul pivotant ce-ți permite să te rotești cu ușurință.

Motivele pentru care trebuie să îți cumperi un scaun ergonomic

 • Ajută corpul să adopte o postură la un unghi de 90 de grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce în mod evident riscurile unor dureri obținute în urmă posturii incorecte adoptate la birou.
 • Relaxarea mușchilor ajută la reducerea presiunii și constrângere a oaselor ce se pot tasa în timp.
 • Poți să îți iei adio de la durerea cervicală, datorită suportului special pentru gât ce împiedică adoptarea unei posturi încovoiate.
 • Reduce semnificativ durerile de spate. Da, da… nu o să mai ai acele momente epice în care îți vine să lași totul și să te arunci în pat, sau, dacă ești la birou, nu o să mai simți nevoia să iei atât de multe pauze care îți strică starea de flow.
 • Suprafața scaunului ergonomic se pliază pe formă corpului tău, așadar, șoldurile și zona lombara nu vor mai resimți presiune.

Ce este un scaun ergonomic?
Ergonomic = adaptarea și susținerea corpului uman, ținând cont de aspecte precum postură, confort și sprijin.

De ce trebuie să ții cont când alegi scaun ergonomic
Funcțiile pe care un scaun ergonomic le deține au fost “alese” de producători în urma unor studii psihologice, fiziologice și tehnice. Ele au scopul de a îmbunătăți eficientă în timpul muncii de la birou.

Așadar, fii atent la:

 • Dimensiune și înălțime

Un scaun trebuie să se potrivească dimensiunilor corpului tău dar și tipului de job pe care îl ai. Doar așa tu vei putea folosi scaunul la capacitatea lui maximă. În ceea ce privește înălțimea, această trebuie să fie ușor de reglat prin intermediul unei manete manuale. Înălțimea ideală în general, este cuprinsă între 38-50 de cm, pentru a-ți permite să ții în mod natural picioarele pe podea, coapsele în poziție orizontală în timp ce brațele se află la înălțimea biroului. – Acesta poate reprezenta o varinantă pentu tine

 • Adâncimea

Această trebuie să fie suficient de mare pentru că tu să poți adopta o poziție sprijinit de spatarul scaunului ergonomic, iar distanță între spatele genunchilor și scaun să fie de 5-10 cm.

 • Înclinarea

Fii atent că această funcție să fie una reglabila înainte și înapoi.

 • Suportul lombar

Ai în vedere că această funcție a scaunului pe care dorești să ți-l achiziționezi, să fie reglabilă în funcție de înălțimea ta. Uite, aici un scaun cu suport lombar reglabil

 • Spătarul scaunului ergonomic

Spătarul trebuie să aibă o lățime de 30-48 cm și să fie reglabil în înălțime și unghi. Acesta are funcția de a susține curbură naturală a coloanei vertebrale și să susțină și zonă lombara în mod ergonomic.

 • Material

Materialul trebuie să aibă o umplere suficientă, buretele folosit pentru șezut să aibă o scobitură 40-50 cm lățime, și de asemenea, fii atent că țesătură scaunului să fie realizată dintr-un material care “respiră” și permite aerului să circule.

 • Cotiere

Cotierele de birou trebuie să fie reglabile. Acestea ar trebui să permită brațelor tale să se odihnească confortabil, iar umerii să fie relaxați. Uite aici un scuan de la topscaune.ro

 • Suportul pivotant

Rotirea cu usurință a scaunului, indiferent de locul în care dorești să ajungi în încăpere.

Transport GRATUIT

Pentru a avea o perspectivă amplă asupra scaunelor de birou ergonomice dar și a altor modele de scaune pentru birou, intră pe topscaune.ro, sau și mai simplu, scroll up, și vezi care sunt modelele de scaune de care al nostru magazin online dispune, și plasează o comandă pentru a beneficia de transportul gratuit.

Ce este și cum funcționează un scaun Ergonomic.

Ce este și cum funcționează un scaun Ergonomic.

Timpuri noi, vremuri interesante, condiții la care ne dorim să facem un upgrade atât pentru confortul mental cât și pentru cel fizic. Dacă stăm puțin și reflectăm asupra ultimelor luni, ne dăm seamă că deși am câștigat timp pentru că #workfromehome , am pierdut câteva minute bune de mișcare, activitate care ne punea articulațiile în mișcare. 

Timpul petrecut acum așezat pe un scaun mai mult sau mai puțin confortabil nu mai este contorizat, am putea afirma că în zilele pe care le trăim, muncim și mai mult decât înainte.  

Probabil chiar și acum, citind acest articol, stai așezat pe un scaun și conștientizezi că ai o poziție incorectă, cu spatele încovoiat, deloc estetică sau sănătoasă – o poziție care adaugă stres structurilor din coloană vertebrală.  

Să îți spunem că un scaun ergonomic ar rezolvă asta? Da, te-ar ajuta, sau cum ne mai place nouă să spunem, ți-ar “impune” să adopți o poziție corectă a coloanei vertebrale, care să sprijine partea inferioară a spatelui. Dacă acum, după rândurile citite ți-ai îndreptat poziția și resimți o durere intercostală, ai deja răspunsul pe care probabil îl căutai accesând acest articol. 

Dar totuși, permite-ne să îți prezentăm ce este și cum funcționează un scaun ergonomic. Multe tipuri de scaune ergonomice găsești pe piață, și la fel de multe modele descoperi  și la noi Topscaune.  

Loc în care nu ai cum să nu îți găsești un scaun de birou ergonomic potrivit cerințelor tale. Cu siguranță ți-ai setat un buget și câteva aspecte de care dorești să ții cont. Noi dorim să îți mai detaliem câteva aspecte peste care îți recomandăm să nu treci cu vederea și dorim să atingem și ideea faptului că la noi pe site  prețurile se pliază pe orice buget. Practic, poți să găsești un model calitativ la un preț bun.  

Ce este un scaun ergonomic?

După cum îi spune și numele, este conceput pentru a susține cel mai bine corpul uman, ținând cont de aspecte precum postura, confortul, sprijinul și sănătatea corpului uman.

Motivele de care să ții cont când alegi un scaun de birou ergonomic

 • Dimensiunea și înălțimea

Un scaun trebuie să se potrivească dimensiunilor corpului tău dar și tipului de job pe care îl ai. Acest detaliu îți va permite să te folosești de scaun la capacitatea lui maximă, în funcție de nevoile tale specifice.

Alegerea dimensiunilor corecte ale scaunului ar evită tensionarea unei părti a corpului, tasarea sau amorțeala.

 • Înălțimea scaunului de birou

Aceasta trebuie să fie ușor de reglat cu ajutorul unei manete manuale, ușor de manevrat. Înălțimea ideală în general, este cuprinsă între 38-50 de cm, pentru a-ți permite să ții în mod natural picioarele pe podea, coapsele în poziție orizontală în timp ce brațele se află la înălțimea biroului.

Un alt mod pentru a estima în mod corect înălțimea scaunului ergonomic pe care îl cauți, este acela de a ține cont că înălțimea optimă a scaunului este de aproximativ un sfert din înălțimea corpului.

De asemenea, mereu să ai în vedere și scobitura șezutului. De obicei 40-50 cm lățime este și cea standard.

 • Adâncimea (din față către spate)

Trebuie să fie suficient de mare pentru ca tu să poați sta cu spatele sprijinit de spătarul scaunului ergonomic, iar distanța între spatele genunchilor și scaun să fie de 5 – 10 cm.

 • Înclinarea

Această funcție trebuie să fie reglabilă înainte și înapoi în funcție de necesitățile tale și să se fixeze după preferințe.

 • Suportul lombar

Poate cel mai neglijat aspect, suportul lombar, deși face doar bine, nu se bucură de recunoaștere. Uite aici un scaun ergonomic ce dispune suport lombar reglabil în funcție de înălțime.

Coloana vertebrală, după cum bine știm, are curbura spinării spre interior, iar șederea pentru perioade de timp lungi fără sprijin, tinde să conducă la înclinare (care aplatizează curba naturală) și încordează structurile din coloana inferioară, așa ajungem să punem presiune pe zona lombara și apar durerile insuportabile de spate.

 • Spătarul scaunului ergonomic

Spătarul unui scaun de birou ergonomic trebuie să aibă o lățime de 30 – 48 cm. Dacă spătarul este separat de scaun, acesta trebuie să fie reglabil în înălțime și unghi. Spătarul, în mod normal, ar trebui să poată susține curba naturală a coloanei vertebrale, și să pună atenție pe susținerea regiunii lombare. Acest scaun dispune de suport ergonomic reglabil pentru spătar.

 • Materialul din care este conceput scaunul

Materialul de pe scaunul și spătarul scaunului ergonomic de birou, trebuie să aibă o umplere suficientă pentru a fi confortabil în a petrece perioade îndelungate de timp așezat. Tot aici, este indicat să aibă o țesătură care respiră, și permite aerului să circule.

 • Cotiere

Cotierele de birou trebuie să fie reglabile. Acestea ar trebui să permită brațelor tale să se odihnească confortabil, iar umerii să fie relaxați.

 • Suportul pivotant

Rotirea cu ușurință a scaunului, trebuie să se realizeze în mod ușor, astfel încât să poți ajunge în diferite zone ale biroului său fără să depui efort și să îți soliciți spatele.

Despre beneficiile aduse sănătății

Nu cred că e nevoie să te convingem, sau să-ți mai argumentăm cât de binevenit poate fi pentru a ta postură și stare de spirit, un scaun ergonomic.

Dar totuși, hai să-ți vorbim și despre beneficiile unui scaun ergomomic ales de la https://topscaune.ro/.

 1. Menține postura corpului la un unghi de 90 grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce în mod evident riscurile de a avea dureri obținute în urmă ținute incorecte adoptată la birou.
 2. Relaxarea mușchilor ajută la reducerea presiunii și constrângere a oaselor.
 3. Nu o să te mai plângi de dureri de zona cervicală, datorită suportului de gât ce împiedică adoptarea unei posturi încovoiate, împiedicând ca în timp să ai diagnostice de tipul spondilozei cervicale.
 4. Reduce semnificativ durerile de spate.
 5. Reduce presiunea asupra șoldurilor. Prin simplul fapt că stai așezat pe o suprafața ce se “pliaza” după formă corpului tău, șoldurile o să poată căpăta o stare de relaxare. Acest simplu aspect reduce semnificativ durerile de spate.

Este evident că știi cum se simte atunci când te așezi pe un scaun confortabil. Plus de asta, e mai mult decât testat, că în momentul în care te așezi comod la un birou ce-ți permite să lucrezi în condiții optime, eficiența ta crește cu multe procente, poate chiar 100%.

La noi lucrurile așa se întâmplă. Eficienta este generată și de mediul în care alegi să lucrezi, și pentru acest aspect este necesar să ai în vedere achiziționarea unor elemente care să-ți aducă acel confort pe care, involuntar mintea și corpul îl caută constant.

Știm, în toată perioada aceasta te-ai gândit la cum să îți optimizezi spațiul de lucru pentru a fi mai eficient. Fie că acum tu cauți un scaun pentru tine sau echipa ta, înțelegi cât de binevenite vor fi acestea în “familie” și că vor fi folosite la capacitate maximă.

Rămâi activ și la birou

Știm cu toții acel îndemn de “30 de minute pe zi de sport”, noi Topscaune.ro, încurajăm un stil de viață activ. Și fie vorba între noi, oricât de confortabil poate fi un scaun de birou, postura statică prelungită nu este indicată, aceasta contribuind la încordarea musculară, iar în timp pot apărea complicații grave.

Pentru a evita menținerea spatelui într-o poziție statică, pentru o lungă perioadă de timp, îți recomandăm să petreci ceva timp în picioare și să mergi a fiecare jumătate de măcar 2-3 minute. Chiar și mersul la xerox sau chiar la bucatarie pentru încă un pahar cu apa, poate fi un real ajutor pentru că al tău corp să nu amorțească.

Acum nu mai lungim subiectul, dar îți mai sugerăm să treci de la 2-3 min de mers pe jos, dintr-un birou în altul, să treci la o plimbare de 20 de min la un interval de câteva ore. Alege să mergi acasă pe jos, această activitate îți va pune în mișcare fluxul sanguin care aduce substanțe nutritive importante tuturor structurilor coloanei vertebrale.

Ca și idee generală, e indicat să faci mișcare în mod regulat pe tot parcursul zilei, deoarece îți vei menține sănătatea articulațiilor, ligamentelor, mușchilor și tendoanelor, instalând în întregul corp un sentiment confort și relaxare.

O idee îți mai spunem, pentru a avea o perspectivă amplă asupra scaunelor de birou ergonomice dar și a altor modele de scaune pentru birou, intră pe topscaune.ro, vezi care sunt modelele de scaune de care al nostru magazin online dispune, și plasează o comandă pentru a beneficia de transportul gratuit.

Scaune Directoriale cu Masaj

Scaune Directoriale cu Masaj

De câte ori ți-ai întrerupt orice activitate făcută la birou pentru că poziția inconfortabilă îți provoca disconfort? De câte ori, în timpul celor 8-10 ore așezat pe un scaun, ai zis “Am nevoie de un masaj bun!”? Știm, oboseala acumulată în orele interminabile de la birou este asociată de corpul și mintea ta precum niște pietre care îți sunt așezate pe umeri, iar productivitatea este sortită eșecului, lucru ce-ți provoacă stări de agitație în momente cheie din zi.

Ne bucurăm că astăzi acorzi atenție și nevoilor tale fizice, și că, probabil, citești acest articol pentru că te gândești cum ar arăta falnic în biroul tău un scaun directorial cu funcții de masaj care să îți ofere confort, bunăstare și stimulare a moralului pentru acele zile lungi între meeting-uri.

Ești pe drumul cel bun, tot ce trebuie să mai faci e să te informezi cu privire la funcțiile pe care un scaun directorial cu masaj le are, și să iei o decizie în ceea ce privește modelul, iar de restul ne ocupăm noi, doar ești pe topscaune.ro

Ei bine, lucrurile sunt simple. Detaliile de care trebuie să ții cont nu sunt din cele mai complexe, însă doar așa poți alege smart fără să te plimbi pe 5 site-uri de același profil și să pierzi timp.

Aruncă un ochi la caracteristicile de mai jos, intră pe topscaune.ro și vezi ce ți se potrivește. Un lucru îți mai amintim, la noi pe site găsești modele de scaune directoriale din cele mai diverse, la prețuri avantajoase.

De ce trebuie să țin cont când mă uit după un scaun directorial?

 1. Ține cont de suportul lombar. E necesar ca postura spatelui să fie susținută bine și să îți urmeze natural curbura coloanei vertebrale. Alege un scaun care să permită ajustarea zonei lombare. Uite, acesta poate reprezenta o variantă pentru tine.
 2. Funcția de reglare a unghiului de înclinare. O poziție ergonomică permite ca postura corpului să fie una dreaptă și relaxată, susținând în mod firesc trunchiul iar în timp, te scutește de dureri în zona lombară și cervicală. Acesta de aici se poate regla de la o poziție de 90 până la 130 de grade.
 3. Reglarea înălțimii și înclinării spătarului. Prin intermediul funcției recliner, poți adopta o poziție confortabilă de lungă durată. Fii atent și la acest detaliu atunci când alegi modelul de scaun directorial. Uite variantă noastră pentru tine.
 4. Fii atent ca punctele de sprijin ale scaunului să fie solide și robuste. Pe lângă suportul și echilibrul fizic pe care ți-l oferă, această funcție a scaunului pune la dispoziție o zonă în care tu îți poți relaxa brațele în mod natural, chiar și când tastezi de zori printre mailuri.
 5. O dublă buretare. Știm, probabil nu ți se pare un aspect atât de important, însă beneficiile le sesizezi imediat de cum te așezi pe el. Dubla buretare și spuma de înaltă calitate permite ca funcția ergonomică să se “activeze” și să se contopească cu forma corpului tău. În plus, atunci când te bucuri de cele 8 puncte de masaj pe care acest scaun directorial le are, începi să înțelegi avantajele.

Dar cum ramane cu detaliile pentru cele cu funcții de masaj?

Și acum partea cea mai interesantă, sau cel puțin pe noi chiar ne încânta gândul că și tu poți simți cum zilele de la birou devin din ce în ce mai productive. Un update mic niciodată nu strică, iar la noi pe site-ul topscaune.ro găsești scaune directoriale cu masaj cu diferite nivele și intensități de masaj.

 • Tapițeria. O piele, fie ea naturală sau ecologică mereu se va curată ușor în orice moment al zilei, și pentru că ai ales un scaun directorial cu masaj, cele după texturi sunt ideale pentru o experiență relaxantă și blândă.
 • Picioarele și roțile scaunului de masaj. Un alt aspect important atunci când vine vorba de acest tip de scaun, sunt roțile ce necesită o bună aderență pe podeaua pe care este amplasat. De asemenea, alege să îți cumperi un scaun directorial cu masaj cu 5 picioare. Ai nevoie de stabilitate și de mobilitate, iar scaunele de la noi vin și cu roți anti-derapante pentru pardoseală și cu funcții de rotire de 360 de grade. Noi l-am ales pe acesta pentru birourile noastre https://topscaune.ro/scaun-directorial-cu-masaj-functie-recliner-si-suport-picioare-sib-72001m/ , tu ce alegere vrei să faci?
 • Funcția de șezlong. Ha ha, nu te trimitem la mare cu el, însă poți să te bucuri de beneficiul acesta acasă sau la birou iar pe fundal să răsune valurile mării. Poți face ce dorești, ești în spațiul în care lucrurile mari se întâmplă.

Despre beneficiile aduse sănătății

 1. Scade tensiunea și sporește flexibilitatea. Atunci când îți întinzi și relaxezi corpul, funcțiile de masaj de care te folosești, ajută la reducerea tensiunii musculare prin tehnica de “strângere și eliberare” a zonelor cheie în care acesta acționează.
 2. Crește nivelul de endorfine din corp. Știi bine, endorfinele sunt hormonii fericirii, iar prin intermediul diferitelor activități aceștia se activează, oferind o stare de relaxare ce scade nivelul de stres. La fel se întâmplă și atunci când primești un masaj, acesta stimulează nivelul de endorfine din corp și generează rezultate pozitive, scăpându-te de durerile musculare, lombare și cervicale.
 3. Eliberare instantă a durerii. Este mai mult decât evident cum trupul răspunde pozitiv stimulilor unui masaj. Acest lucru crește fluxul de sânge și oxigen către mușchi, eliberând tensiunea musculară, iar în timp vei sesiza mai puține spasme musculare.
 4. Diminuarea durerilor de gât, spate și îmbunătățirea respirației.
 5. Adoptarea unei posturi corecte la birou. Scaunele directoriale de masaj au programe de întindere, care oferă o gamă de miscări, extensii și rotații care îmbunătățesc postura spatelui. Așadar, ești “obligat” să adopți o poziție sănătoasă.

Cu toate acesta, acum ți-ai creat o idee mult mai amplă în ceea ce privește confortul pe care un scaun directorial cu masaj ți-l oferă. Acestea compun o categorie luxoasă și exclusivista pentru cei ce înțeleg că fericirea este o stare de spirit ce este atinsă doar prin relaxarea minții și a trupului.

Și fie vorba între noi, la cât de mult timp dedici muncii tale, ar fi păcat să nu te bucuri și tu de o așa oază de relaxare în orice moment al zilei. Intră pe topscaune.ro , vezi care sunt modelele de scaune directoriale pe care noi le avem în site și plasează comanda în orice moment al zilei.

Și, pentru ca ne place sa vedem clienți mulțumiți, ai și transportul gratuit.

Sursa: https://www.spine-health.com/wellness/massage-therapy/massage-chairs-pain-relief

Cum alegi scaunul perfect pentru birou?

Cum alegi scaunul perfect pentru birou?

Cum alegi scaunul perfect pentru birou

În urma studiilor realizate s-a constatat că ergonomia adecvată a unui scaun de birou creşte productivitatea şi maximizează eficienţa într-o mare măsură. Pe de altă parte, un scaun de birou nepotrivit, datorită poziţiei incomode şi a încordării muşchilor spatelui şi gâtului, poate genera dureri de spate şi de gât, probleme ale picioarelor şi tunel carpian – efecte care, desigur, reduc productivitatea şi scad eficienţa.

În majoritate a cazurilor, se cheltuie cei mai mulţi bani cu achiziţionarea biroului, omiţându-se importanţa unui scaun pentru birou de calitate, iar acest lucru nu este inteligent. Dacă ar fi să facem un calcul al orelor petrecute pe scaun, în faţa biroului şi a calculatorului, am acumula o perioadă considerabilă din viaţă. Iată de ce are sens să iei în calcul achiziţionarea unui scaun de birou confortabil şi care îţi ofere puncte de susţinere adecvate.

De ce ai nevoie de un scaun bun pentru birou?

Dacă trebuie să stai pe un scaun care nu ţi se potriveşte o perioadă îndelungată, vei ajunge repede să simţi disconfort şi să fii distras de la activităţile pe care le desfăşori. Un scaun bun de birou elimină factorii care pot provoca dureri de spate, de gât sau de braţe, ajută la păstrarea unei stări de bine şi creşte eficienţa şi productivitatea la locul de muncă.

În prezent, există modele de scaune variate care includ caracteristici de amortizare inteligente, menite să îţi susţină cât mai bine spatele, cotiere lungi şi reglabile pentru a oferi un suport cât mai bun al braţelor, spătare înalte şi suport pentru umeri destinate persoanelor înalte, etc. Astfel, ai de unde să alegi exact modelul de scaun de birou potrivit pentru tine.

Care sunt caracteristicile de analizat?

Scaunele fac parte din decorul oricărui birou şi de obicei ne asigurăm că arată bine, fără să ţinem cont de efectele pe care le au asupra sănătăţii. Însă, elementele de susţinere şi ergonomia scaunului, extrem de importante pentru o poziţie corespunzătoare în faţa biroului, sunt primele care trebuie luate în considerare.

Vom trece în revistă caracteristicile care trebuie analizate la achiziţionarea unui scaun de birou de calitate.

Suport lombar

Un scaun bun de birou va oferi sprijin ferm pentru partea inferioară a spatelui. Mai mult, modelele bine concepute dispun chiar de un suport lombar reglabil care permite utilizatorului să personalizeze spătarul în funcţie de conformaţia sa, astfel încât să beneficieze de sprijin cât mai bun în partea de jos a spatelui.

Acest lucru este important pentru prevenirea durerilor de spate care se pot agrava degenerând în sciatica, o afecţiune care te poate imobilizeaza la pat.

Ajustabilitate (înălţime, braţe, suport picioare, masaj, tetieră, recliner)

Aproape toate scaunele de birou permit reglarea înălţimii şi a poziţiei braţelor. Totuşi, acestea nu sunt cele mai importante reglaje de care ar trebui să ţii cont când achiziţionezi un scaun de birou. Cele mai bune modele de scaune de birou au cel puţin cinci reglaje, unele ajungând chiar şi până la 14 posibilităţi de ajustare diferite.

Astfel, cele mai importante caracteristici care trebuie reglate sunt cele pentru suportul lombar, lăţimea şi înălţimea braţelor, lăţimea şi înălţimea spătarului, sau unghiul spătarului.

Baza, rotile

Marea majoritate a scaunelor de birou au bază cu roţi. Cu toate acestea, dacă biroul este mochetat, ar trebui să se achiziţioneze un scaun cu roţi special concepute pentru covoare. Roţile ar trebui să ruleze uşor pentru a preveni încordarea datorată mişcărilor necesare în jurul biroului pentru a ajunge la diferite obiecte.

Baza rotativă

Toate scaunele de birou trebuie să se rotească liber pentru a permite accesul facil în orice zonă de lucru. În situaţia în care acesta nu are libertate de rotaţie, din cauza faptului că va trebui să se întindă după diverse obiecte, vei ajunge curând să simţi oboseală şi disconfort la nivelul braţelor, dar şi a spatelui şi gâtului.

Materiale

Materialul folosit pentru acoperirea pernelor trebuie să fie unul care permite circulaţia aerului, pentru ca scaunul să nu se supraîncălzească şi să devină incomod după câteva ore de utilizare. În plus, şezutul şi spătarul ar trebui să fie suficient de groase pentru a oferi un sprijin adecvat utilizatorului, care nu trebuie să simtă elementele dure ale scaunului prin perne.

Greutate susţinută

La achiziţionarea unui scaun, asigură-te că acesta va face faţă greutăţii pe care trebuie să o susţină. Astfel, poţi opta pentru diverse modele de scaune, de la cele simple până la cele manageriale sau executive, fiecare model şi stil fiind conceput pentru a susţine o anumită greutate maximă.

Înălţime

Înălţimea scaunului trebuie să fie uşor de reglat. Acest lucru se poate realiza ușor cu ajutorul unei manete pneumatice. Înălţimea scaunului trebuie astfel aleasă încât picioarele să stea cu tălpile lipite de podea, coapsele să fie orizontale şi braţele să poată fi aşezate confortabil pe birou.

Stil

Există multe tipuri şi stiluri diferite de scaune, fiecare având propriul scop şi anumite avantaje. Astfel, scaunele de birou manageriale au cotiere şi o bună mobilitate, scaunele executive asigură o curbură puţin mai mare a spatelui şi, totodată, o amortizare suplimentară pentru partea din spate a picioarelor.

Culoare

Există multe culori pentru scaunele de birou, aşa că vei avea de unde să alegi nuanţa potrivită cu schema de culori din încăperea căreia îi este destinat. De preferat, totuşi, să optezi pentru culori uşor de întreţinut, cum ar fi maro, negru, gri sau roşu, şi să eviţi culorile deschise, precum alb sau galben.

De ce este important un scaun de birou bun?

Există mai multe avantaje ale unui scaun bun de birou. Pe lângă faptul că elimina încordarea spatelui şi a gâtului, un scaun bun de birou previne oboseala şi disconfortul care pot surveni în timp ce menţii mai multe ore, consecutiv, poziţia în faţa calculatorului.

Studiile au relevat faptul că angajaţii care beneficiază de o poziţie confortabilă la birou sunt mai productivi şi mai eficienţi decât cei care stau în poziţii incomode. Totodată, aceştia au o atitudine mai pozitivă şi mai cooperantă, iar faptul că scaunul de birou adecvat reduce numărul de pauze necesare pentru detensionarea muşchilor spatelui şi gâtului, contribuie considerabil la creşterea randamentului lor la locul de muncă.

Cum să alegi un scaun pentru gaming

Cum să alegi un scaun pentru gaming

Alegerea scaunului pentru gaming poate fi o adevărată provocare, şi pe bună dreptate! După ce ai cheltuit sume impresionante pe staţia de gaming – sistem, monitor, boxe, mouse, tastatură, pad – cu greu te mai gândeşti şi piesele de mobilier. Dacă în cazul biroului sau a mesei de lucru treburile sunt mai simple, alta este situaţia când vine vorba de scaun!

Motivul este simplu: dacă vrei să te bucuri de jocurile preferate ai nevoie de confort şi ergonomie! Fie că petreci o oră în faţa monitorului, fie că eşti nevoit să stai mult timp trebuie să te asiguri că acesta este ergonomic, îţi susţine corect coloana, braţele şi poţi avea o poziţie corectă a picioarelor.

Dacă eşti atent la câteva detalii, aparent neînsemnate nu te vei bucura doar de experienţe de gaming inedite dar vei avea o sănătate bună, nu vei suferi de dureri de spate, dureri de umeri şi nu vei avea probleme cu circulaţia periferică.

Ce sunt scaunele de gaming şi cine are nevoie de ele?

Scaunele de gaming sunt piese cu design specializat, care au o structură aparte ce asigură confort ridicat utilizatorului. Sunt extrem de ergonomice, astfel că pot fi utilizate pentru perioade îndelungate fără a resimţi oboseala ce se instalează în mod obişnuit din pricina poziţie. Astfel de piese sunt şi instrumente medicinale extrem de eficiente şi sunt utilizate cu succes de persoanele care au probleme de mobilitate. 

Dacă te numeri printre cei ce îndrăgesc să petreacă mult timp în faţa monitorului, să se joace şi să urmărească emisiunile preferate, sau dacă ai un job ce te obligat să stai lipit de şezut mai mult de 6 ore pe zi cu siguranţă ai nevoie de un scaun de gaming.

De ce? simplu pentru că achiziţionând un asemena echipament vei fi mai productiv, vei avea o stare de sănătate mai bună, vei avea o stare de spirit excepţională şi nu în ultimul rând nu te vei mai lăsa distras de la activitatea pe care o desfăşori din pricina amorţelii şi a durerilor musculare.

Ok, dacă citeşti aceste rânduri, cu siguranţă te afli în căutarea unui scaun pentru gaming, aşa că nu mai lungim vorba inutil şi o să îţi dezvăluim câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, care să te ajute să descoperi piesa perfectă.

Tipuri de scaune de gaming

Ca şi alte corpuri de mobilier şi acestea sunt împărţite în mai multe categorii. În cazul scaunelor pentru gaming avem patru tipuri:   pentru   PC, pentru console, simulatoare de racing şi bean baguri. În rândurile următoare vei  descoperi particularitățile fiecăruia dintre modele.

Scaunele pentru PC

Aceste modele sunt practic cele de referință în materie de scaune pentru jucători, sunt acele piese care vin tuturor în minte când aud de scaune pentru gaming. Sunt construite să poate fi montate în spatele biroului, şi sunt alegerea perfectă dacă eşti nevoit să petreci mult timp în acelaşi loc.

De obicei vin cu roţi integrate, astfel că asigură şi oarecare mobilitate fără efort. Modelele cu 5 roţi integrate se bucura de un plus din punct de vedere al ergonomiei, aşa că reprezintă soluţii perfecte pentru munca la birou, pentru cei lucrează de acasă dar şi pentru jucătorii împătimiţi. 

În afară de mobilitate ridicată aceste modele vin cu cotiere supraînălţate, ce asigură o poziţie corectă braţelor şi încheieturilor, astfel mișcarea mouse-ului este o sarcină naturală, relaxantă şi nu crează presiune asupra mâinii. Un alt plus al scaunului PC este construcţia în zona lombară, aceasta este realizată pentru a susține spatele, umerii şi capul. 

Scaunele pentru Console 

Ai ghicit! scaunele pentru console sunt create pentru cei ce doresc să se bucure de experienţe de divertisment impresionante în faţa televizorului şi a consolei. Sunt mai versatile decât modele pentru PC şi sunt disponibile în varietăţi mai mari faţă de acestea. 

Scaunele pentru gaming din această categorie nu au roţi, se montează direct pe podea, deci sunt fixe însă sunt după cum realizezi extrem de confortabile, asta pentru că sunt create pentru a spori starea de bine şi de relaxare. Vin cu mai multe trepte de reglaj pentru zona lombară, şi pot deveni locul preferat, în special pentru împătimiţii de joc. Nu sunt la fel de ergonomice faţă de modele pentru PC şi nu pot fi montate în spatele biroului.

Simulatoare de racing

Simulatoarele de racing sunt adevărate gadgeturi tehnologice sunt piese specializate, create pentru a-l transporta pe utilizator în lumea curselor. Modelele din acest tip sunt fixe au design asemănător cu cele ale maşinilor de curse şi vin optimizate cu o serie de accesorii de montare a volanului şi a pedalelor astfel că efectul de racing este mai realist, mai intens şi face jocul mai captivant. 

În prezent pe piaţă sunt simulatoare  de racing de serie, dar şi dispozitive cu adevărat profesionale care aduc realitatea virtuală mai aproape de gameri.

Bean baguri

Bean bag-urile sunt piese cu design urban, cosmopolit, ce pun în valoare ambienturile tinereşti. Sunt concepute pentru a spori starea de relaxare şi de confort, sunt deopotrivă piese de lounge şi cu estetică impresionantă. Sunt potrivite pentru locurile care adună laolaltă mai mult gameri ce doresc să se bucure de un ambient prietenos. 

Aceste scaune/fotolii sunt moi, confortabile şi iau forma corpului utilizatorului. Nu sunt acele piese medicinale care susţin coloana, umerii sau asigură o poziţie optimă a picioarelor, însă sunt acelele accesorii care inspiră, în plus sunt extrem de accesibile.

La ce să fii atent când faci alegerea?

Dacă ai făcut cunoştinţă cu principalele tipuri de scaune iată şi care sunt detaliile pe care trebuie să le analizezi, pentru a beneficia de cel mai bun scaun pentru gaming.

 Înălţime şi greutate

Primele detalii pe care trebuie să le iei în calcul sunt înălţimea şi greutatea corporală. Este important să vezi dacă scaunul pe care îl doreşti poate susţine masa pe care o ai. În cazul în care ai o constituţie corporală solidă şi ai o înălţime mai mare deca media oamenilor, acestea sunt importante.

Cele mai multe scaune pentru gaming sunt concepute pentru a susţine o greutate maximă de 100 kg. De structura ergonomica te poţi bucura dacă ai maximum de 180 cm. În cazul în care depășești aceste constante trebuie să te orientezi către ceva conform.

  Scaun ergonomic

Da, este important să îţi alegi un scaun cu construcţie ergonomică, care să îţi facă timpul petrecut în el mai plăcut, sau după caz mai confortabil. Este important ca acesta să te completeze, să îţi îmbrace umerii şi să îţi susţină foarte bine spatele. Un scaun ergonomic susţine braţele, şi te lasă să îţi execuţi mişcările lin, într-un mod relaxant. 

 Compatibilităţi Xbox, PS, PC

Analizează cu atenţie pentru ce activităţi utilizezi scaunul, nu de alta dar costurile de achiziţie pot fi destul de ridicate, de aceea este bine să îl cumperi pe cel potrivit în funcţie necesităţi. Dacă foloseşti cu precădere biroul, nu ezită să te orientezi câte modele pentru PC, în cazul în care doreşti să îţi creezi un spaţiu al tău pentru  a te bucura de ore libere în faţa consolei nu ezită să achiziţionezi unul fix, mai potrivit şi mai confortabil în astfel de situaţii. 

Tehnologie: ce tipuri de ajustări ai nevoie

Alte detalii de care trebuie să ţii seama sunt cele legate de tehnologia utilizată. Ai nevoie de cotiere ajustabile, suport lombar, sau ajustări în zona umerilor? Pentru a beneficia de modele versatile este indicat să te orientezi către cele cu module mai variate de reglaj, astfel ai siguranţa că îl poţi personaliza în funcție de necesitățile tale. 

Suport Lombar

Cele  mai multe dintre scaunele destinate jucătorilor au reglaj special pentru zona lombară. Aceasta regiune este cea mai solicitată, iar repercusiunile poziţiei defectuoase nu întârzie să apară. Manifestările sunt de cele mai multe dureroase. Deci pentru a te bucura de beneficiile unui scaun special,  ai grijă ca acesta să deţină reglaj lombar.

Materiale şi calitate

Dacă doreşti să poţi exploata scaunul perfect pentru mai mult timp, acorda un plus de atenţie materialelor. Ai grijă ca acestea să fie de foarte bună calitate, durabile cu finisaje perfect realizate. Un scaun de calitate se distinge prin cusături impecabile şi senzaţie de plăcere în timpul atingerii. 

Cotiere

Scaunele de calitate au cotiere ajustabile! Această caracteristică îi sporeşte versatilitatea şi asigură un plus de ergonomie în timpul utilizaţii. Optând pentru un scaun cu cotiere reglabile te vei bucura de avantajele lui şi tu, şi poate şi piciul în orele de relaxare.

Brand

Ca şi în cazul altor produse, şi în cazul scaunelor pentru gaming, brandul contează. Modelele ce poartă amprenta firmelor de renume vin cu siguranţă cu preţuri mai mari, însă pe piaţă sunt disponibile şi scaune cu caracteristici deosebite ce pot fi achiziţionate cu costuri mai mult decât decente.

Cum am menţionat, alegerea modelului perfect este o sarcină provocatoare însă nu imposibilă. Acestea sunt câteva dintre aspectele pe care le poţi analiza pentru a putea beneficia de scaunul pentru gaming perfect!

La ce trebuie sa fii atent când cauți un scaun de birou?

La ce trebuie sa fii atent cand cauti un scaun de birou?

 

Daca lucrezi mult timp la birou si iti doresti sa eviti pe cat posibil durerile de spate, umeri si gat, ar trebui sa-ti alegi cu atentie scaunul de birou pe care petreci zilnic ore intregi. Alege un scaun de calitate pe care sa nu investesti o mica avere, dar care sa te ajute sa eviti durerile si disconfortul. De cele mai multe ori, acestea sunt cele care te tin departe de munca si iti afecteaza considerabil productivitatea.

Alegerea unui scaun potrivit este cu atat mai dificila cu cat oferta este mai generoasa. Esti tentat sa-ti cumperi un scaun dupa modul in care acesta arata, dar nu este singura caracteristica de care trebuie sa tii cont. Poate cel mai util sfat ar fi sa-ti alegi scaunul de birou in functie de activitatea pe care o desfasori, iar aici se impart in mai multe categorii: directoriale, gaming, conferinta si pentru birou.

TopScaune.ro iti ofera scaun de birou de calitate, iar oferta din acest magazin online poate multumi chiar si cel mai pretentios client. Punem accent pe calitate pentru ca stim cat de important este sa pastrezi o postura corecta atunci cand lucrezi la birou pentru mult timp.

Scaune de birou de brand sau contrafacute?

Sunt sute, poate chiar mii de oferte in mediul online cu scaune de birou care promit a fi ergonomice. Toate acestea sunt venite din partea unor magazine online care comercializeaza aceste produse si isi propun sa ajunga la un numar mai mare de clienti, dar nu tot ce ti se prezinta este si adevarat. Trebuie sa stii sa-ti alegi scaunul de care ai nevoie si sa tii cont de mai multe criterii inainte de a comanda.

Scaunul de birou nu trebuie sa fie neaparat produs de un producator de top, chiar si cele chinezesti sunt bune, unele dintre ele, in pofida lucrurilor spuse despre acestea. Nu trebuie sa-ti alegi scaunul dupa brand, ci dupa forma acestuia si materialele din care a fost construit. Daca stii sa-ti pastrezi postura corecta in fata computerului, cu siguranta vei sti sa-ti alegi si scaunul potrivit.

Cu toate acestea, brandurile sunt cele care si-au construit un nume in aceasta industrie datorita calitatii pe care o ofera. Deci daca-ti doresti expres un scaun de birou produs de un brand anume, alege magazinele care iti ofera siguranta si de care clientii anteriori au fost multumiti.

Trebuie sa fii foarte atent cand faci aceasta alegere pentru ca multe companii din China copiaza la perfectie modelele produse de brandurile recunoscute in aceasta industrie. Singura diferenta dintre un scaun de birou original si unul contrafacut este sigla brandului, de multe ori imitata aproape la perfectie de chinezi.

Care este legatura pretului unui scaun de birou cu calitatea acestuia?

Un scaun ergonomic iti poate aduce reale beneficii si te poate scapa de durerile insuportabile din zona lombara, a umerilor si a gatului. Toate aceste afectiuni sunt cunoscute de persoanele care lucreaza mult timp stand asezati, deci sunt niste probleme des intalnite.

Pentru ca sunt construite doar din produse de calitate si respecta anumite reguli, scaunele ergonomice pot avea un pret mai ridicat. Daca ne raportam la calitatea acestuia si la beneficiile asupra sanatatii pe care ni le poate aduce, pretul este unul corect. Este clar ca trebuie sa facem o investitie pe termen lung atunci cand sanatatea noastra este in joc, iar un scaun de birou de calitate poate avea un pret cuprins intre 400 si 700 de lei pe TopScaune.ro.

Iata cateva lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand esti in cautarea unui scaun de birou de calitate:

Alege un scaun de birou care are suport lombar

scaun de birou

Coloana ta nu este complet dreapta, in zona lombara are o usoara curba care poate fi sustinuta de scaunul pe care lucrezi in fiecare zi. Un scaun cu suport lombar iti poate sustine foarte eficient aceasta zona a spatelui.

Asupra zonei lombare punem o presiune de pana la trei ori mai mare atunci cand stam asezati, fata de atunci cand stam in picioare. Daca lucrezi mult timp stand pe scaun, cu siguranta ai nevoie de unul de calitate care sa-ti sustina aceasta zona.

Majoritatea durerilor de spate provocate de statul in sezut sunt asupra discurilor lombosacrale, deci daca simti disconfort in zona lombara inseamna ca nu ti-ai ales scaunul de birou potrivit.

Alege un scaun de birou care are suport de brate reglabil

scaune de birou 2

Poate reprezenta doar un moft sau un detaliu de care nu ne folosim in marea majoritatea a timpului petrecut la munca, dar cu siguranta nu aceasta este adevarul. Atunci cand esti in cautarea unui scaun de birou care sa te ajute sa-ti pastrezi o postura corecta alege produsele care beneficiaza de un suport de brate reglabil.

De ce sa faci asta? Durerile de umeri sunt date de modul in care noi tinem bratele in timp ce lucram pe computer. Coatele trebuie sa fie flexate la 90 de grade si sustinute de un suport de brate. Cele mai multe scaune beneficiaza de acest suport pentru ca le ofera un design mai placut, dar este important ca acesta sa fie reglabil.

Fixeaza suportul de brate in functie de inaltimea ta si distanta pe care o pastrezi fata de monitor. Ai grija totusi ca atunci cand te asezi sa lucrezi sa nu faci un efort in a intinde bratele. Pastreaza unghiul drept si ofera sprijin coatelor tale. Durerile de umeri vor disparea si te vei simti mult mai bine dupa fiecare zi de lucru!

Alege un scaun de birou cu tetiera

scaune de birou 3

Durerea din zona gatului este provocata de faptul ca iti incordezi mult timp muschii din aceasta zona atunci cand lucrezi. O tetiera te poate ajuta sa fii mai relaxat atunci cand lucrezi si iti poate sustine pozitia corecta a spatelui.

Daca nu-ti este comod sa tii capul pe tetiera inseamna ca nu pastrezi postura corecta, iar acest lucru te-ar putea afecta pe termen lung.

Alege un scaun de birou reglabil

scaune de birou 4

Pentru ca suntem atat de diferiti si avem nevoi diferite, scaunul de birou pe care tu intentionezi sa-l achizitionezi trebuie sa fie unul reglabil. Chiar daca ai facut masuratorile necesare in functie de birou si suportul pentru tastatura, scaunul reglabil este potrivit si pentru situatiile in care trebuie sa-ti schimbi biroul.

Ai grija cum il reglezi si tine cont de postura corecta de lucru. Coatele tale trebuie sa fie mereu la 90 de grade, deci cu antebratele perpendiculare fata de podea. La fel si genunchii, tot la 90 de grade flexati si cu toata talpa pe parchet sau suportul de picioare.

Coloana trebuie sa fie dreapta, exceptand zona lombara in care folosim suportul lombar. Capul trebuie sa fie sprijit pe tetiera si distanta intre tine si computer nu trebuie sa te forteze sa te intinzi sau sa-ti strici postura.

Detaliile estetice ale scaunului de birou

 • Materialul scaunului trebuie sa fie de calitate

Fiecare detaliu este important atunci cand alegi un scaun de birou pe care sa te asezi in fiecare zi de munca. Alege un scaun dintr-un material de calitate care este usor de curatat si intretinut, dar care-ti ofera si confortul de care ai nevoie atunci cand lucrezi.

Un scaun din piele naturala arata bine si este usor de curatat. Tine cont ca pot aparea pete pe care trebuie sa le scoti cu usurinta. Daca nu esti simpatizantul pielii, poti alege scaunele din mesh sau din plasa, acestea sunt potrivite mai ales pe perioada verii, atunci cand temperaturile sunt mai ridicate.

 • Culoarea

Au fost facute mai multe studii care au aratat ca designul unui birou iti poate influenta productivitatea. Cu siguranta trebuie sa te simti bine la locul de munca, deci trebuie sa-ti creezi conditii pentru a da un randament mai bun.

Alege un scaun de birou care te reprezinta si care aduce un plus de culoare. Aceasta alegere te poate reprezenta si te poate influenta sa lucrezi mai eficient. Tine cont si de faptul ca aceasta piesa de mobilier trebuie sa fie usor de curatat si ca petele pot fi mult mai vizibile pe o culoare deschisa.

Alte detalii carora trebuie sa le acorzi atentie inainte sa-ti comanzi scaunul de birou:

Tine cont de inaltimea ta – Daca esti o persoana inalta ai nevoie de un scaun reglabil. Unul fix poate fi nepotrivit pentru lungimea picioarelor tale, deci te vei simti inconfortabil.

Spatiul oferit de scaun – Locul pe care te asezi trebuie sa fie potrivit pentru dimensiunile tale si trebuie sa te simti lejer. In caz contrar, vei fi tentat sa renunti la postura corecta si sa abordezi o pozitie cat mai confortabila. Daca esti o persoana mai voluminoasa, alege un scaun pe masura.

Termenul de garantie – La fel ca in cazul altor produse, termenul de garantie este un factor care iti poate demonstra ca scaunul este unul de calitate si te poti baza pe acesta pentru o perioada lunga.

Concluzie: Daca-ti doresti sa scapi de durerile de spate, de umeri si de gat atunci cand lucrezi mult timp la birou alege un scaun care te ajuta sa-ti pastrezi postura corecta. Nu tine cont doar de design, chiar daca este un factor important, nu trebuie sa fie principalul aspect dupa care iti alegi scaunul de birou.

 

Cele mai bune scaune de birou

Cele mai bune scaune de birou

Petreci mult timp la birou si iti doresti ca orele de munca sa fie mai confortabile si fara dureri de spate? Ai nevoie de un scaun de birou de calitate, iar disconfortul va fi dat uitarii!

In functie de activitatea pe care o desfasori in fata computerului poti alege dintr-o gama variata de scaune confortabile care sa-ti permita sa pastrezi o postura corecta si sa nu mai intampini durerile neplacute de spate. Persoanele care nu sunt nevoite sa petreaca mult timp asezate pot spune ca aceasta alegere este una pe care trebuie sa o faci in functie de gusturile estetice pe care le ai, dar un scaun de calitate inseamna mai mult decat atat.

Te poti lasa atras cu usurinta de aspectul unui scaun directorial, dar aceasta categorie nu se adreseaza si persoanelor care petrec multe ore utilizand tastatura. De partea cealalta, persoanele care nu dispun de suficient spatiu in birou sau acasa sunt tentate sa opteze pentru scaunele pliabile care sunt potrivite pentru multi clienti. Alegerea scaunului potrivit este o sarcina cu atat mai dificila cu cat petrecem mai mult timp la birou.

Alegand un scaun nepotrivit te poti confrunta cu dureri de spate, disconfort in zona umerilor si a gatului, dar si oboseala excesiva. Cu siguranta ai multe task-uri de rezolvat si ai nevoie de confort pentru a te concentra pe munca ta, de aceea ai nevoie de un scaun de calitate cumparat dintr-un magazin de incredere.

Importanta unui scaun de birou de calitate

Pentru persoanele care nu lucreaza la birou, aceasta munca poate parea usoara si deloc solicitanta, dar persoanele care au astfel de joburi stiu cu exactitate cat de important este sa pastrezi o postura corecta si sa ai un scaun calitativ. Cele mai bune scaune de birou sunt cele in care poti sta cu spatele drept, iar pentru acest rezultat nu este important doar spatarul, ci intreaga structura a scaunului.

Este important sa stai cu umerii pe spate, astfel incat pieptul sa fie mereu in fata, iar atunci cand te folosesti de tastatura sau mouse sa pastrezi unghiul de 90 de grade al coatelor. Fiecare modificare a acestei posturi iti poate aduce dureri insuportabile pe termen lung. Sa pastrezi pozitia corecta de lucru la computer este o provocare pe care trebuie sa o accepti, dar pe care o poti infrunt cu usurinta daca iti cumperi scaune de birou de calitate.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i respecti pentru a avea o pozitie corecta la birou:

 • asigura-te ca talpile tale ating podeaua si nu trebuie sa faci niciun efort pentru acest lucru
 • in cea mai mare parte a timpului petrecut la birou trebuie sa ai genunchi flexati la 90 de grade
 • coloana vertebrala nu este complet dreapta, ci are o anumita curbura in zona lombara, aceasta trebuie sa fie pastrata de spatarul scaunului de birou sau de o pernuta special adaptata
 • umerii sunt trasi pe spate astfel incat pieptul sa fie in fata, dar relaxati
 • antebratele tale trebuie sa fie paralele cu podeaua – pentru acest rezultat trebuie sa ajustezi distanta dintre scaun si birou, dar si inaltimea acestuia
 • aseaza-te inainte de a incepe sa lucrezi astfel incat sa ai la indemana tastatura si mouse-ul fara sa fii nevoit sa faci vreun efort pentru a ajunge la acestea
 • spatele trebuie sa fie in permanenta sprijinit pe spatarul scaunului de birou

Asa cum poti observa, in toti acesti pasi este important sa beneficiezi de ajutorul unui scaun de calitate. Cele mai bune scaune de birou sunt acelea in care tu te simti cel mai bine si care au aspectul pe care tu ti-l doresti. Poti deveni mult mai productiv la locul de munca atat timp cat scaunul este potrivit timpului pe care tu il petreci la birou.

Tipuri de scaune de birou

Fiind atat de diferite si potrivite pentru nevoile diferite ale persoanelor, scaunele de birou sunt de mai multe tipuri si pot fi folosite in diferite circumstante.

 • scaune de birou ajustabile – dupa cum le spune si numele, pozitia acestor scaune poate fi modificata atat pe inaltime, cat si ca spatar sau cotiere
 • scaune de birou neajustabile – din aceasta categorie fac parte scaunele care nu-si modifica pozitia

De asemenea, unele magazine online ofera cele mai bune scaune de birou care va pot oferi dotari de care sa va bucurati in fiecare zi la locul de munca. Masajul sau suportul pentru picioare fac parte din aceasta lista de dotari, iar preturile variaza de la un produs la altul. Scaunele de gaming au dotari speciale pentru ca fiecare pasionat de jocuri video sa beneficieze de cele mai bune conditii pentru a dobori recordurile propuse.

Din punct de vedere estetic, scaunele de birou pot avea forme diferite prin care pot parea mai spectaculoase si pot folosi materiale mai mult sau mai putin calitative. In functie de domeniul de activitate si rezultatul estetic pe care vi-l doriti in propriul birou, puteti alege dintre scaune de birou din material textil sau mesh sau chiar din piele naturala.

Alegerea scaunului potrivit pentru tine este o decizie pe care nu trebuie sa te grabesti sa o faci. Este indicat sa testezi cat mai multe astfel de scaune si sa intrebi prin randul colegilor pe care modele s-au simtit cel mai confortabil. Nu lua in considerare doar estetica scaunului de birou, ci tine cont de toate detaliile care iti pot oferi confortul la locul de munca.

Pozitia corecta la birou trebuie sa fie un obiectiv pentru fiecare dintre noi. Majoritatea suntem tentati sa abordam pozitii care, pe termen lung, pot conduce la reale afectiuni la nivelul coloanei vertebrale. Prin abordarea unei tinute corecte te poti simti mult mai odihnit dupa orele de munca si vei scapa de durerile de spate, umeri si gat.

Pe site-ul nostru, TopScaune.ro puteti gasi o gama variata cu cele mai bune scaune de birou, potrivite pentru fiecare client si activitate sedentara. Selecteaza categoria potrivita, foloseste filtrele in functie de nevoile si bugetul de care dispui si alege modelul de scaun care te atrage!