Ai grijă de sănătatea ta cu cele mai bune scaune pentru spate

Deși nu ridică probleme la început, atunci cand apar, durerile de spate creează serioase neplăceri, afectează calitatea vieții și împiedică buna desfășurare a sarcinilor zilnice. Chiar și cele mai simple activități, precum orele petrecute pe scaun la birou, pot deveni tot mai apăsătoare atunci când durerile nu cedează.

Ce este durerea de spate și care sunt cauzele acesteia?

Potrivit statisticilor, fiecare persoană va suferi măcar o dată în viață de dureri de spate, fie ca un simptom singular, fie împreună cu alte manifestări ale unei afecțiuni. Durerile de spate pot să apară atunci când adopți o poziție incorectă la locul de muncă, dar și când suferi un traumatism sau când te confrunți cu afecțiuni precum o degenerare a discurilor intervertebrale, hernie de disc, osteoartrită lombară, stenoză lombară, scolioză, artrită, luxații și entorse cauzate de o suprasolicitare fizică.

Printre factorii de risc care duc la apariția durerilor de spate se află menținerea anumitor poziții pentru mai multe ore, precum statul la birou sau condusul. De asemenea, suprasolicitarea spatelui atunci când sunt ridicate greutăți, un stil de viață sedentar, menopauza și diferite dezechilibre emoționale, obezitatea și practicarea incorectă a anumitor sporturi ce pot pune presiune pe spate sunt factori de risc pentru apariția acestor dureri.

Sugestii pentru reducerea durerii de spate

Pentru a reduce durerile de spate cauzate de diferite afecțiuni sau de o poziție incorectă la birou se recomandă să faci pauze de câteva minute la fiecare oră, cu mișcări ușoare de stretching sau pentru a face câțiva pași. Acestea, alături de urmarea tratamentului recomandat de un medic specialist în recuperare medicală, te vor ajuta să combați durerile de spate.

De mare ajutor, de asemenea, este utilizarea unor scaune de birou ergonomice, cu suport lombar, care oferă susținerea de care coloana vertebrală are nevoie. Un scaun ergonomic este adaptat nevoilor corpului tău și distribuie greutatea corporală la nivelul șoldurilor, astfel încât să nu suprasolicite zona lombară. Astfel, orele pe care le vei petrece la birou sau în fața calculatorului vor fi mult mai blânde cu coloana ta dacă folosești modelele de scaune ergonomice potrivite.

Alături de utilizarea unui scaun pentru birou ergonomic, este recomandat să practici înot sau aerobic, activități cu beneficii ce se resimt atât la nivelul spatelui, cât și asupra întregii stări de sănătate.

Fixarea posturii și a poziției abordate pe scaun

Poziția pe care o adoptăm atunci când ne așezăm pe scaun este importantă pentru a ameliora durerile de spate, dar și pentru a le preveni.

• Fii atent la poziționarea cotului și a cotierei

Fiecare detaliu din poziționarea corpului atunci când ești așezat pe scaun este important. Astfel, ai nevoie de un scaun cu brațe care să îți permită menținerea cotului îndoit la 90 de grade. Evită poziționarea brațelor prea sus sau prea jos, prea depărtate sau prea apropiate de corp pentru că vei simți disconfort.
Ține coatele în contact direct cu suportul pentru brațe al scaunului, având grijă ca mâinile să ajungă cu ușurință la tastatură. Optează pentru un scaun cu brațe reglabile sus-jos, precum este modelul ergonomic de scaun SIB 5300.

• Observă spațiul dintre coapse și marginea scaunului

Spațiul dintre coapse și marginea scaunului este important pentru a preveni problemele de circulație a sângelui. Un spațiu prea restrâns nu va fi confortabil, așa că alege mai bine un model în care să te poți așeza cu ușurință.

• Apelează la un suport pentru spate

În mod ideal scaunul ar trebui să se poată adapta nevoilor corpului tău și să ofere spatelui suportul de care are nevoie. De mare ajutor sunt scaunele cu perne lombare și cervicale reglabile, precum sunt cele oferite de modelul SIB 8037.
Dacă ai deja un scaun bun, însă nu are suport integrat, poți utiliza o pernă mică sau un prosop rulat, care să îți ofere sprijinul necesar protejării spatelui.

• Verifică nivelul la care sunt poziționați ochii față de monitor

Știi că ai o postură corectă a corpului la birou atunci când monitorul este poziționat la nivelul ochilor, încât nu este nevoie să îți apleci privirea. În cazul în care monitorul este mai sus, ajustează scaunul, dacă este posibil, pentru a-ți asigura o poziționare corectă și confortabilă.

Ce formă are coloana ta vertebrală?

Responsabilă de protejarea măduvei spinării și de buna funcționare a sistemului locomotor, coloana vertebrală este formată din 4 curbe, respectiv curba cervicală, curba toracică, curba lombară și curba sacrală. Atunci când o curbă are o formă anormală, pot exista diferite probleme de sănătate, precum scolioza (curbă excesivă laterală a coloanei), lordoza (curbă excesivă la nivel lombar) și cifoză (curbă prea mare la nivelul toracelui).

 

Ajută suportul lombar la diminuarea problemelor de spate?

Prin adaptabilitatea crescută a unor scaune pentru spate care au spătarul ergonomic și suport lombar, îți poți ameliora durerea atunci când suferi de o afecțiune a spatelui. Acest tip de suport poate ameliora durerea de spate și presiunea, oferind o senzație de confort, binevenită atunci când durerea de spate îți creează dificultăți la locul de muncă.
Suportul lombar te ajută să lupți împotriva durerilor de gat, de asemenea, oferind sprijinul de care ai nevoie pentru a avea o postură corectă a corpului atunci când ești la birou.

Ce tip de spătar este recomandat? Clasic sau cu suport lombar?

Atunci când îți dorești o poziție corectă la birou pentru a evita durerile de spate și problemele coloanei vertebrale, ai nevoie de un scaun ergonomic de calitate, care să protejeze zona lombară. Orientează-te către modele de scaune cu spătar înalt, ajustabile la dimensiunile corpului tău și cu suport lombar. Grație suportului, greutatea corpului tău este distribuită pe solduri, reușind astfel să protejezi coloana, această protecție nefiind oferită de un scaun cu spătar clasic.

Puncte pro și contra ale utilizării unui scaun de birou ergonomic

• Postura verticală

Durerile de spate sunt printre cele mai frecvente simptome ale prezentului, iar numărul mare de ore pe care îl petrecem la birou nu ne sunt de ajutor. Cu un scaun ergonomic însă, putem avea o poziție verticală – dreaptă a corpului, cu picioarele plate pe sol și coatele îndoite la un unghi de 90 de grade. Astfel, ajustarea înălțimii scaunului te ajută să ai o poziție corectă la birou.

• Caracterul reglabil al unui scaun de birou

Reglabilitatea unor scaune ergonomice este principala caracteristică de care este bine să ții cont pentru a-ți proteja spatele. Cu cât alegi un scaun mai reglabil, care îți permite ajustarea înălțimii, a spatelui și a brațelor, cu atât vei putea adopta o poziție mai corectă a corpului.

• Confortul oferit

Un scaun ergonomic nu poate fi decât confortabil, întrucât acesta se adaptează corpului tău și îți permite să stai comod, la o distanță corectă de monitor. Rezultatele folosirii unui astfel de scaun se vor observa prin ameliorarea sau prevenirea durerilor de spate.

• Înălțimea scaunului ergonomic de birou

Înălțimea scaunului ergonomic este ajustabilă, astfel încât tu să îl poți coborî și ridica în funcție de nevoile tale. Fără înălțime reglabilă, vei fi nevoit să folosești un suport pentru picioare în cazul în care ești mai mic de înălțime sau să înalți scaunul, atunci când înălțimea ta este peste medie.
Folosirea unui scaune ergonomic cu înălțime reglabilă te scapă de aceste griji.

• Materiale pentru scaune de birou

Alături de reglabilitatea crescută, sunt importante, de asemenea, materialele din care sunt confecționate scaunele de birou. Dacă un scaun fabricat din material textil poate să nu fie cea mai bună alegere din cauza faptului ca se pătează cu ușurința și păstrează mirosurile neplăcute, modelele din piele ecologică sau din mesh oferă numeroase avantaje. Nu doar că sunt confortabile și rezistente, dar ele se remarcă și printr-un aspect plăcut.

Care sunt cele mai bune scaune de birou pentru durerea coloanei vertebrale?

Iată care sunt 5 dintre cele mai bune scaune de birou pentru persoanele care se confruntă cu dureri de spate:

Scaun ergonomic, spătar Mesh, Negru/Alb, SIB 507

Acest scaun ergonomic oferă suport lombar reglabil pe înălțime, alături de suport pentru picioare cu funcție de șezlong, spătar reglabil până la 135 de grade din mesh rezistent la presiune și tetieră reglabilă, care poate fi detașată. Greutatea maximă suportată de acest scaun este de 120 kg.

Scaun ergonomic, spatar Mesh SIB OS 101

Acesta este un model de scaun ergonomic cu funcție de recliner de până la 135 de grade, suport pentru picioare, suport reglabil pentru braț și spătar din mesh ce protejează curbura naturală a coloanei. Se poate adapta înălțimii dorite, pentru a avea o poziție prietenoasă cu spatele tău.

Scaun ergonomic SIB 601 cu suport pentru picioare

Acest scaun cu spătar ergonomic dispune de suport pentru picioare, cotiere reglabile, funcție de recliner și înălțime reglabilă, pentru a se adapta ușor înălțimii pe care o dorești. În plus, permite o pivotare la 360 de grade, pentru a-ți oferi tot confortul atunci când ești la birou.

Scaun ergonomic, spătar Mesh, Negru, SIB 22507H

Un model ergonomic, cu suport pentru coloana reglabilă pe înălțime, funcție de recliner, tetieră care se poate regla și detașa, alături de cotiere reglabile tapițate și pivotare la 360 de grade. Este un scaun care oferă o reglabilitate crescută, pentru a ajunge ușor la înălțimea corectă atunci când ești la birou.

Scaun de birou cu masaj ergonomic din piele ecologică, SIB 829

Cu un design atractiv și funcții moderne, acest scaun are grijă de spatele tău, prin funcția de masaj cu 2 tipuri de intensități și 4 zone de masaj, spătar ergonomic cu înălțime reglabilă, roți pivotante la 360 de grade, mecanism de balans și suport ergonomic al coloanei.

Sfaturi pentru reducerea durerilor de spate

Poți reduce durerile de spate prin adoptarea unei poziții corecte atât la birou, prin folosirea unui scaun ergonomic, cât și atunci când ești acasă. De asemenea, este recomandat să eviți sporturile și activitățile care îți vor suprasolicita spatele și coloana vertebrală. În cazul în care petreci multe ore la volan, folosește o pernă de suport lombar (sau cervical).
De ajutor poate fi și să practici diferite sporturi, precum înotul, care este o activitate deosebit de blândă cu spatele tău.

Concluzii și recomandări

Din dorința de a preveni și ameliora durerile de spate, tot mai mulți oameni folosesc un scaun ergonomic. Orientează-te către modele reglabile, care se vor adapta nevoilor corpului tău atât cu privire la înălțimea șezutului, cât și la înclinarea spătarului, poziționarea brațelor și suportul pentru picioare.
Doar cu un scaun de calitate poți avea o poziție corectă la birou, pentru a-ți proteja sănătatea, cu efecte asupra sănătății întregului organism.

Scaunele de birou pot să amplifice durerile de spate?

Scaunele de birou pot amplifica durerile de spate, prin lipsa ergonomiei, nefiind adaptate nevoilor pe care corpul tău le are. Adaptabilitatea ridicată a scaunelor ergonomice previne și ameliorează durerile de spate, prin protejarea coloanei vertebrale.

Ce tip de scaun este bun pentru durerile de spate?

Scaunul ergonomic cu suport lombar oferă spatelui sprijinul și confortul de care are nevoie.

Este indicat să stai pe un scaun fără spătar?

Poziționarea pe un scaun fără spătar poate produce și agrava durerile de spate, întrucât acesta nu beneficiază de suportul necesar.

Reclinerele sunt bune pentru spatele sensibil?

Prin funcția de înclinare a spatelui, reclinerele ofera un confort în plus persoanelor cu spate sensibil.

Tot ce trebuie să știi despre alegerea unui scaun ergonomic calitativ

Orele petrecute în fiecare zi la birou reprezintă un factor de risc pentru apariția durerilor de spate, motiv pentru care alegerea unui scaun ortopedic aduce importante beneficii sănătății organismului nostru. Fie că muncești remote, fie că serviciul tău necesită prezența la birou, acordă importanță tipului de scaun ortopedic pe care îl alegi, astfel încât să ai grijă de spatele tău.
Pentru a veni în sprijinul tău, îți prezentăm câteva recomandări utile în alegerea unui scaun ortopedic potrivit, pentru ca timpul petrecut pe scaun la birou să nu mai fie solicitant pentru spatele tău.

Ce este un scaun ergonomic?

Fiind proiectat având în vedere corpul utilizatorului, un scaun ergonomic este conceput pentru a asigura un confort sporit pe durata folosirii. Grație beneficiilor pe care le oferă, se recomandă folosirea unui astfel de scaun pentru a menține o poziție corectă a corpului și pentru a preveni instalarea neplăcutelor dureri de spate.

Prin grija cu care este proiectat, un scaun ergonomic permite adoptarea unei poziții corecte, astfel încât utilizatorul să își poată menține spatele drept, paralel cu monitorul calculatorului, cât și o poziționare dreaptă a bazinului, astfel încât să formeze un unghi de 90 de grade față de coapse, fiind evitată în acest mod poziția „cocoșată”.

Cu un scaun cu suport pentru o astfel de poziție, greutatea va fi susținută mai mult de picioare, pentru a exercita o presiune mai mică asupra spatelui. Pentru a-ți proteja spatele, asigură-te că ai un birou ergonomic, fie că muncești de acasă, fie de la sediul companiei angajatoare.

Tipuri de scaune ergonomice

Alegerea unui scaun de birou ergonomic se poate face și în funcție de tipul de activitate pe care o desfășori.

 •  Scaune ergonomice directoriale

Este un tip de scaun ergonomic de birou care se remarcă prin dimensiunile impunătoare, spătar înalt și brațe, fiind un model tapițat, disponibil de cele mai multe ori cu multe posibilități de ajustabilitate. Fiind construite din materiale de calitate, aceste scaune întrunesc exigențele în materie de ergonomie și durabilitate.

Unele modele de scaune ergonomice directoriale beneficiază de funcții de masaj, astfel încât chiar și în cele mai obositoare zile, să te poți bucura de momente de relaxare la locul de muncă. Un astfel de model – Scaun directorial cu masaj SIB 1311 – se remarcă prin funcții precum 8 puncte de masaj, recliner la 90-130 de grade, pivotare la 360 de grade și înălțime reglabilă a șezutului.

Dincolo de funcțiile sale de masaj, ce pot fi o binecuvântare atunci când durerile de spate sunt chinuitoare, acest scaun îmbină armonios ergonomia cu bunul gust, fiind unul dintre cele mai elegante scaune de birou.

În cazul în care funcțiile de masaj nu te încântă, atunci te poți orienta către un model directorial cu funcție de recliner și suport pentru picioare. Acesta este un model cu spătar reglabil, ergonomic cu tapițerie ecologică, cotiere reglabile și funcție recliner.

 •  Scaune ergonomice ajustabile

O categorie aparte de scaune ortopedice sunt cele ajustabile, care oferă echilibru între suport și confort. Datorită faptului că sunt ajustabile, un astfel de scaun îți permite să reglezi brațele, înălțimea sau spătarul, în funcție de nevoile tale. În plus, vei putea găsi cu ușurință un scaun rotativ care să îți ofere o mobilitate crescută la birou, încât multe modele sunt prevăzute cu roți.

Cu un scaun ergonomic Sky-H poți experimenta avantajele unui model ajustabil la birou. Acesta este un model cu spătar reglabil, dar și cu tetieră reglabilă și înălțime reglabilă, creat special pentru a-ți asigura confortul de care ai nevoie atunci când te afli la birou.

 •  Scaune cu suport pentru picioare

Confortul pe care îl poate oferi un scaun ortopedic atinge cote maxime cu modelele ce oferă suport pentru picioare. Conceput cu un design special, pentru a favoriza eliberarea presiunii de la nivelul gâtului și a spatelui, te ajută să menții o poziție corectă a corpului, pentru a proteja curbura coloanei vertebrale.

Un model de scaun cu suport pentru picioare, care respectă cele mai noi inovații în domeniu, este modelul ergonomic Patti negru. Este un model cu spătar rabatabil și suport pentru picioare, care se remarcă prin nivelul de suport lombar 2D, reglabil pe înălțime și adâncime, deopotrivă. Cu un astfel de scaun, ce oferă o protecție sporită a coloanei și un confort ridicat, orele petrecute la birou vor fi mai blânde cu spatele tău.

Cum alegi cele mai potrivite scaune din punct de vedere al dimensiunilor și funcționalităților?

Alegerea celor mai potrivite scaune pentru tine se poate face atât în funcție de dimensiunile acestora, cât și al funcționalităților oferite. Iată câteva criterii de care este bine să ții cont:

 •  Suportul pentru zona lombară

Spatele este cel mai solicitat atunci când petrecem foarte mult timp la birou, motiv pentru care un scaun ergonomic este de mare ajutor, grație suportului oferit pentru zona lombară. Astfel, un scaun ortopedic ar trebui să aibă un spătar cu o formă potrivită spatelui tău, pentru a susține curbura S a coloanei, însă să permită mișcarea brațelor și a umerilor, fără să fie afectată poziția spatelui.

Alege scaune care îți mențin forma naturală a zonei lombare în partea inferioară a spatelui. Unele modele îți permit chiar să ajustezi această curbură, pentru a o adapta cu precizie dimensiunilor corpului tău. Doar un scaun cu un spătar ergonomic te va ajuta să parcurgi mai ușor cele 8 ore pe care le petreci la birou, fără să îți agravezi durerile de spate.

 •  Reglarea înălțimii

Pentru o ședere confortabilă în scaunul de la birou, este recomandat un model cu posibilitatea de reglare a înălțimii. Adoptarea unei poziții corecte a corpului se poate face doar prin odihnirea picioarelor corect pe podea. Cu un scaun care să aibă un șezut mai înalt ne va fi imposibil dacă înălțimea noastră este mai mică.

Asigură-te că scaunul pe care intenționezi să îl achiziționezi îți oferă posibilitatea de a regla înălțimea în funcție de nevoile tale.

 •  Rotițele pentru deplasare

Rotițele pentru deplasare întâlnite la multe modele de scaune ortopedice sunt extrem de utile atunci când ai nevoie de o mobilitate crescută la birou. Dacă pe durata activității tale la birou nu ai nevoie frecvent de diferite obiecte din jurul tău, atunci un scaun fără roți poate fi produsul potrivit pentru tine.

În cazul în care ești nevoit să te deplasezi în timp ce rămâi așezat pentru un acces facil la obiectele necesare, un scaun cu rotile te va ajuta foarte mult. Orientează-te către un scaun cu roți solide și rezistente, care se vor mișca ușor pe podea sau care să permită mișcarea pe covor sau mochetă, în cazul în care ai nevoie.

 •  Greutatea maximă

Greutatea este un alt criteriu important de alegere a unui scaun potrivit pentru birou. De cele mai multe ori vei găsi scaune ergonomice care pot suporta o greutate până la 100 de kilograme, dar sunt modele potrivite persoanelor cu o greutate de până la 110 sau 120 de kilograme.

Spre exemplu, scaunul ergonomic Santo-H cu spătar mesh suportă o greutate de cel mult 120 kg, alături de funcții precum suport lombar reglabil pe înălțime, funcție recliner și suport reglabil pentru picioare, oferind, așadar, toate funcționalitățile unui scaun ergonomic de calitate.

Cum alegi scaunul în funcție de culoarea și materialul din care este confecționat

Materialul și culoarea unor scaune ergonomice sunt alte criterii importante de selecție. Dacă îți dorești scaune plăcute la atingere, disponibile într-o varietate de culori, poți opta pentru cele din material textil. La fel de confortabile sunt și cele din piele, acestea remarcându-se, alături de aspectul plăcut, prin rezistența crescută la uzură.

Atunci când lucrezi în zone foarte călduroase, un scaun din plasă este o bună alegere, întrucât permite pielii să respire, însă oferă ergonomia de care ai nevoie pe durata petrecerii timpului în scaunul de la birou.

Atunci când vine vorba despre culoare, te poți orienta către modelele disponibile în nuanțele preferate, în funcție de elementele decorative din cadrul biroului tău. Poți alege o nuanță îndrăzneață de roz sau chiar clasicul negru, gri sau bej. Designul atractiv al scaunelor ergonomice, cât și funcționalitatea acestora te vor încânta, indiferent de culoare.

Recomandările noastre pentru 2021: Topul celor mai bune scaune ergonomice

 •  Scaun de birou ergonomic Mike H

Cu un spătar din mesh de calitate, suport lombar 2D reglabil pe înălțime și adâncime, brațe 3D reglabile pe înălțime, adâncime și rotație, dar și o tetieră 2D reglabilă pe înălțime și adâncime, nu este nimic din ce ți-ai putea dori, iar acest scaun să nu îți poată oferi.

Șezutul scaunului se remarcă prin funcția de translație, care poate avansa pe orizontală cu până la 4,5 cm, având și posibilitatea de blocare în 4 poziții. Astfel, cu fiecare oră petrecută la birou te vei putea bucura de confortul dorit.

 •  Scaun ergonomic SIB 601 cu suport pentru picioare

Un scaun cu spătar ergonomic, material textil și mesh, suport pentru picioare retractabil și reglabil, funcție de recliner și înălțime reglabilă, scaunul SIB 601 este conceput pentru a răspunde nevoilor tale de la birou. Acesta este disponibil în nuanțe de negru, dar și de negru cu roșu sau negru cu albastru, fiind perfect dacă vrei să adaugi un strop de culoare biroului tău.

 •  Scaun ergonomic SIB 1153 cu spatar reglabil

Încă de la prima vedere acest scaun te cucerește cu designul său atractiv, fiind disponibil atât în nuanța de roz, cât și de negru. La o privire mai atentă însă, te impresionează prin funcționalitățile sale, ce garantează un confort sporit la birou. Astfel, dispune de spătar mesh, înălțime reglabilă, pivotare la 360 de grade și bază metalică solidă și durabilă.

Concluzii

Alegerea unui scaun ortopedic, fie că vrei un model cu piele, unul cu brațe reglabile sau cu spătar înalt, este simplă atunci când ții cont de nevoile tale. Modelele ajustabile îți vor face întregul proces de selecție mult mai ușor, încât vei putea adapta scaunul la dimensiunile spatelui tău, pentru a conferi zonei lombare sprijinul de care are nevoie.

Îți dorești atât suport pentru spate, cât și pentru picioare? Atunci te poți orienta către un astfel de model de scaun, potrivit cerințelor tale. Cât timp știi opțiunile pe care le ai la dispoziție, adaptează-le nevoilor tale, pentru a-ți dota biroul cu cel mai bun scaun, care să te ajute să te simți confortabil.

Ce poți face pentru a scăpa de durerile de spate la birou?

Munca de birou, privită din exterior, pare o activitate pe deplin relaxantă și lipsită de griji. Însă, în realitate, statul la birou pe perioade îndelungate de timp este o practică ce îți poate schimba întru totul stilul de viață.
Sigur, te poți confrunta cu neplăceri chiar și ocazional, atunci când petreci timp la birou pentru diferite chestiuni, jocuri și relaxare, iar neplăcerile nu ocolesc nici copiii care stau la birou pentru a-și face temele sau pentru a studia. Cauza tuturor problemelor este modul în care stați pe scaun și anumite poziții pe care le abordați din dorința de a sta cât mai confortabil.

Desigur, odată ce ai aflat aceste lucruri nu înseamnă că trebuie în mod obligatoriu să schimbi locul de muncă, ci să te asiguri că iei toate măsurile necesare pentru prevenție, chiar și tratament, la nevoie.

Prima soluție rapidă o reprezintă analgezicele, dar trebuie să știi că efectul lor este temporar și în funcție de substanțele active conținute, te poți trezi cu reacții alergice.
Bineînțeles, un doctor specializat îți va recomanda o schemă de tratament medicamentos personalizată, dar aceasta nu reprezintă o soluție ce acționează direct la rădăcina cauzei problemei. Din fericire, există câteva lucruri care te pot ajuta pentru a evita durerile de spate și pentru a preveni efectele negative pe care le produce o poziție incorectă pe termen scurt, mediu și lung, inclusiv o serie de afecțiuni ale coloanei, așa cum este coloana strâmbă. Înainte de a discuta despre soluții, iată care sunt cele mai frecvente dureri de spate asociate cu lucrul de la birou, unde se localizează acestea de obicei și cum le poți remedia/înlătura cu ușurință printr-o serie de bune practici și printr-un stil de viață sănătos.

Tipuri de dureri, în funcție de localizare

Durerile de spate se pot localiza divers, într-un singur punct sau pe o suprafață mai extinsă. Ele pot interfera cu activitățile zilnice și îți pot afecta serios productivitatea la locul de muncă, iar uneori sunt ușoare și pot fi ameliorate prin mici schimbări în rutina zilnică. Vorbim în cele ce urmează despre care sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de spate în funcție de localizarea acestora, simptome, precum și ce e de făcut pentru tratarea durerii.

Durere în partea superioară a spatelui

Acestea sunt printre cele mai frecvente dureri în spate, iar specialiștii au remarcat că există riscul dezvoltării unor afecțiuni musculocheletate atunci când nu este determinată și îndepărtată cauza problemei. De multe ori, pacienții ajunși în cabinetele medicale acuză senzație de amețeală, pierdere de echilibru, greață sau furnicături în zona membrelor ce afectează dramatic stilul de viață.Afirmi deseori “mă doare mâna dreaptă de la umăr în jos” sau “mă doare capul în spate dreapta”? Cauza acestor dureri de spate poate fi dată de anumite poziții necorespunzătoare pe care le ai atunci când stai la birou. Toate aceste dureri de spate în partea de sus indică posibile probleme ce vizează coloana vertebrală și posibile deformări sau tensiuni musculare la nivelul zonei cervicale. Fie că vorbim de durerile de spate dreapta sus, fie de cele din stânga, remarcate în același punct, la ceafă, aceste dureri se pot extinde către mâini și pot indica prezența spondilozei, a herniei, inclusiv probleme ale vertebrelor sau ale sistemului nervos.

Durere în zona toracică

Dacă simți des o durere de spate care îți provoacă disconfort în zona omoplaților, dureri în zona umerilor și/sau a mâinilor, este foarte probabil că te confrunți de fapt cu durerea de spate toracică. Aceasta se poate instala și se poate acutiza atunci când nu respecți o poziție corespunzătoare la birou.
Corect este ca spatele și mâinile să fie pe deplin relaxate ca să le poți mișca ușor atunci când simți să faci acest lucru. Tălpile picioarelor trebuie să stea confortabil pe podea, iar mâinile ar trebui să fie susținute de brațele unui scaun ergonomic bun.

Durere în zona sacrală

Resimțiți durerea de spate dreapta jos, în flanc? Sau e o durere de spate jos uniformă, la nivelul întregului spate?
În cazul unor dureri de spate jos vorbim în mod evident de durerea care, în termeni medicali, poartă denumirea de durere din zona sacrală.
Pe lângă refuzul adoptării unei poziții corecte pe scaunul de birou, episoadele de durere acută se pot instala și ca urmare a unor accidente (ca de exemplu, loviri), contact cu frigul și expunerea spatelui la curenți de aer reci sau tranziții bruște de temperatură, afecțiuni ale articulațiilor, șezut mult prea dur și inconfortabil, afecțiuni ale sistemului reproducător.

Durere în zona lombară

Durerea de spate lombară este un indiciu că poți suferi de o afecțiune numită coloană strâmbă în care vertebrele s-au deformat sau nu mai sunt dispuse corespunzător. Dar aceste dureri lombare pot indica și expunerea spatelui la frig, probleme ale sistemului osos sau artrită.

Desigur, o astfel de durere spate poate indica inclusiv o serie de afecțiuni la alte organe ale corpului, precum disfuncții ale rinichilor sau afecțiuni de nivel intim (fibroame, probleme la ovare).

O soluție în ameliorarea acestor dureri de coloană denumite în popor deseori “dureri de șale” poate fi perna lombară, menită să restabilească o poziție corectă, echilibrată, cu rol de corecție a spatelui și care asigură întreg suportul necesar pentru partea inferioară.

Poți utiliza un astfel de suport lombar și cu scopul de a preveni aceste dureri coloană care se pot instala în timp și care pot avea drept cauză deplasarea discurilor lombare. Din nou, o cauză importantă a apariției durerilor în zona lombară este folosirea unui scaun de birou necorespunzător sau a unei poziții deficitare atunci când petreci 6 – 8 ore stând pe scaun.

 •  Cauzele care generează disconfortul

În mod cert, durerea de coloană instalată brusc sau care se transformă în durere cronică și care se menține și/sau se agravează odată cu trecerea timpului, indică ferm o afecțiune care ar trebui să te încurajeze să programezi o vizită la medicul specialist.
Primul și cel mai important lucru în tratarea durerii este stabilirea unui diagnostic precis sau a cauzei, pentru a urma cel mai bun tratament și pentru a preveni o serie de complicații care ar putea însemna intervențiile chirurgicale ce ar putea elimina aceste dureri la coloană.
Cauzele pot fi mult prea variate pentru a încerca să-ți pui singur un diagnostic și pentru a trata problema în mod empiric, indiferent de locul în care se instalează/resimte durerea de spate.
Iată, printre cele mai frecvente cauze care duc la durere de coloană și disconfort în zona spatelui se regăsesc acestea:
– postură incorectă din cauza statului pe scaun sau la calculator într-o poziție inconfortabilă și nepotrivită pentru spate;
– folosirea unui scaun necorespunzător atunci când lucrezi la birou (de exemplu, folosește un scaun bucătărie la bucătărie și un scaun de birou ergonomic pentru muncă) ;
– lipsa activității fizice regulate, cel puțin 30 minute pe zi;
– afecțiuni și deformări ale oaselor;
– afecțiunile de natură hormonală sau intimă;
– accidente și lovituri în zona afectată;
– blocaje la nivelul sistemului nervos și muscular sau disfuncții ale acestora;
– moștenirea genetică.
Desigur, lista este mult mai variată, iar diagnosticul poate fi confirmat sau infirmat în prezența unui specialist și a unor serii de analize medicale printre care se pot regăsi cele de sânge, radiografii și computer tomograf.

 • Ce poți face pentru a scăpa de dureri?

Până să ajungi la medic sau înainte de a te panica pentru că ai dureri în zona lombară, în partea superioară, în zona coccisului și a ajunge la concluzia că ai o afecțiune gravă sau coloana strâmbă, atunci când simți să spui “mă doare spatele”, poți să încerci să ameliorezi durerile printr-o serie de practici simple.
Un prim pas este decizia de a corecta la birou poziția pe care o ai zilnic, poate inclusiv să limitezi uzul calculatorului la maximum câteva ore pe zi, completându-ți stilul de viață cu mai multă mișcare fizică și mai puțin sedentarism. Persoanele al căror stil de viață impune multă mișcare reușesc să prevină deformările coloanei vertebrale și să mențină sistemul nervos în parametri normali (pentru că sportul și mișcarea sporesc concentrarea, mobilitatea).

Un alt lucru pe care îl poți face, de exemplu, este să alegi mobilier ergonomic pentru timpul pe care îl petreci la birou. Foarte multe persoane folosesc un scaun neadecvat înălțimii sau greutății lor. În magazinul nostru găsești scaune de birou ergonomice pentru orice buget, concepute special pentru a preveni tensiunile din zona lombară și multe alte probleme de mijloc, spate, umeri, gât.
Un scaun ergonomic va asigura un confort sporit ore în șir contribuind astfel la prevenirea durerilor de spate.

În același timp, o atenție sporită trebuie oferită și modului de ajustare a înălțimii scaunului. În momentul în care te așezi pe el, înălțimea corectă trebuie să permită că zona lombară să fie relaxată și să prevină astfel apariția durerilor lombare.

O postură corectă presupune menținerea gâtului în poziție dreaptă (partea superioară),  cu poziție paralelă pe direcția monitorului, în timp ce umerii vor fi relaxați, mâinile pot fi utilizate fără probleme. O postură corectă și un scaun de birou ergonomic reprezintă soluțiile cheie pentru evitarea durerilor de spate, a durerilor localizate în oasele și mușchii spatelui.

În cazul în care, prin ajustarea poziției nu observi modificări pozitive, poți opta pentru recuperare medicală pentru că sesiunile de kinetoterapie și fizioterapie sunt de obicei de folos în combaterea durerilor de acest tip. Pot ajuta într-o oarecare măsură și pernele ortopedice care sunt special gândite pentru stimularea adoptării unei poziții corecte în timpul somnului.

Oricine se poate confrunta cu dureri de spate apărute în urma statului prelungit în fața calculatorului, la birou sau din cauza stilului de viață necorespunzător. Însă, uneori disconfortul poate fi prevenit sau remediat prin simple practici menite să-ți corecteze postura la birou și să asigure un echilibru la nivelul funcționării întregului organism.
Investește într-un scaun ergonomic de calitate, adoptă o poziție corectă la birou, fă pauze dese dacă lucrezi mai mult de 6 – 8 ore pe zi stând pe scaun și alege să faci sport sau să mergi pe jos ori de câte ori poți. Astfel, vei reuși să previi și să combați durerile de spate atât de inconfortabile și de sâcâitoare.

Topscaune – Birouri Gaming

Ne bucurăm că ai ajuns să citești aceste rânduri. Clar ești determinat să îți cumperi un birou de gaming. Și probabil după cum bine știi, birourile de gaming sunt la mare căutare. Ele oferă confort și suport prin opțiunile special gândite. De la picioarele reglabile în înălțime, sistemul de gestionare a cablurilor, blatul din MDF acoperit cu fibră de carbon de înaltă calitate și o dublă finisare a suprafeței de lucru ce permite o bună funcționare a mouse-ului, alături de dotările pentru cană și căști, pană la sistemul de iluminare LED ce permite o și mai bună acuratețe în timp ce tastezi de la o stație la altă, biroul de gaming poate fi încadrat ușor la “capitolul” investiții.

3 beneficii ale unui birou de gaming

 • Deplasarea oriunde, oricând, de la un monitor la altul

Să îți dorești să câștigi fiecare rundă, e mai mult decât normal. Doar asta îți poate aduce satisfacții și remunerații, iar lipsa libertății în mișcare te poate încurca mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată. De asemenea, un birou de gaming mereu îți va oferi spațiu, și vei putea rămâne organizat pentru a ști unde poți găsi fiecare lucru pe care îl cauți. Studiile arată că o bună organizare a biroului permite creierului se relaxeze se concentreze pe lucrurile care chiar contează.

 • Aspectul spațiului de work

Ambinetul perfect. Luminile LED de care dispune orice birou de gaming de la topscaune.ro te vor ajuta să intri în filmul jocului și să simți cum te transpui în el.

 • Suprafața mesei

Mai mult spațiu pentru tine. Dacă lucrezi la două monitoare, cu siguranță ai nevoie de spațiu de depozitare și o masă de gaming stabilă. În site-ul topscaune.ro, găsești birouri de gaming cu o suprafață suficient de mare cât să îți permită să amplasezi lejer două monitoare.

Ce trebuie să știi atunci când îți cumperi un birou de gaming

 •  Preț

Găsești multe opțiuni de birouri de gaming ce așteaptă să fie cumpărate, care mai de care mai interesante, dar oare chiar oferă calitate? Noi îți sugerăm să faci un mic research, să știi ce îți dorești de la un birou de gaming și abia după aceea să și iei o decizie. Fii atent la caracteristici, dimensiuni, forma lui și opțiunile extra pe care le oferă. La noi în site îți explicăm clar ce are fiecare birou de gaming, și de asemenea te bucurăm și cu niște prețuri bune și transport GRATUIT, așadar, aruncă un ochi aici:

 • Dimensiunea biroului de gaming

Asigură-te că dimensiunile biroului tău de gaming să corespundă cu mărimea camerei în care vrei să îl pui. Nu ar fi tocmai plăcut să te trezești cu el instalat la tine în casă și să nu ai spațiu să te miști pe lângă el.

 • Funcții de reglare ale biroului de gaming

Prezența unui scaun de birou de gaming nu e suficientă dacă nu ai un birou reglabil în funcție de înălțimea ta. Birourile din site-ul nostru dispun de această funcție reglabila, iar picioarele în formă de Z oferă stabilitate bună. Uite aici o opțiune care o să iți placă:

 • Forma biroului de gaming

Un birou în formă de dreptunghi reprezintă o alegere înțeleaptă deoarece ai parte de o suprafața de depozitare întinsă. De asemenea, te interesează să ai și mai bune performanțe, iar cu un birou înghesuit și aglomerat, nu prea e posibil. Gândește-te numai la relaxarea ta mentală în momentul în care știi că ai spațiu să îți mai montezi o tastatură sau să îți mai aduci un sistem audio.

 • Utilitatea biroului de gaming

Îți mărturisim un lucru, nu prea poți să te bucuri de beneficiile unei mese de gaming dacă nu ai și un scaun de gaming. Alege unul care să se potrivească cu dimensiunile înălțimei și corpului tău. Aceste detalii îți vor permite să te folosești atât de biroul de gaming cât și de scaunul de gaming, la capacitate maximă. – Uite aici un scaun de gaming care s-ar putea potrivi cu noul tău birou de gaming

 • Depozitarea obiectelor

Fii atent și la acest aspect. Nu ți-ar strica să ai un loc special pentru căști, ceașca de cafea și apă. La fel, credem că e mai mult decât plăcut să ai și un sistem de gestionare a cablurilor.

 •  Materialul din care e confecționat biroul de gaming

Un birou de gaming poate fi realizat din din lemn, sticlă, bambus natural și multe altele, dar cel mai bun finisaj la nivel de durabilitate și rezistentă în timp, îl reprezintă lemnul MDF.
Cele mai multe alegeri în piață sunt făcute între birourile de gaming din sticlă și cele realizate din MDF, noi îți recomandăm să alegi biroul de gaming confecționat din lemnul MDF, sticla este predispusă spargerii și zgârieturilor, iar în timp nu o să te bucuri de aceeași aderență în momentul în care folosești mouse-ul.

 • Bucură-te de transport GRATUIT

Topscaune.ro are transport gratuit indiferent de volumul și cantitatea cumpărăturilor tale. Hai pe pagină de birouri de gaming și plasează o comandă pentru a te bucura și de gratuitatea transportului.

Poziția corecta de stat pe scaun la birou

De ce contează atât de mult poziția corectă de stat pe scaun? Probabil știi deja că șederea într-o poziție fixă crește riscul de boli cardiovasculare și diabet. Din păcate în această situație ne aflăm cu toții. E greu de evitat, jobul, tehnologia și noile dispozitive electronice ne “obligă” să rămânem țintuiți 8-10 ore pe zi, 5 zile pe săptămâna, așezați pe un scaun de birou.

Pentru a evita efectele nocive a unui stil de viață petrecut 80% din timp așezat pe un scaun, am scris un articol ce-și propune să vină cu sfaturi despre cum să ai o poziție adecvată de stat pe un scaun. În plus, vei afla din acest articol ce elemente de birou ar trebui să ai acasă pentru a menține o bună postură corpului atunci când lucrezi, pe care ți le poți lua de pe topscaune.ro.

Motivele durerilor de spate:

 • Privitul în jos spre laptop sau monitor;
 • Arcuirea umerilor în față;
 • Înclinarea în față a regiunii lombare;
 • Menținerea telefonului între ureche și umăr, în timpul conversațiilor telefonice;
 • Coatele nu formează un unghi de 90 de grade între birou și umeri;
 • Ore întregi petrecute pe scaun.

Scaunul potrivit:

 • Trebuie să asigure suport lombar, acesta trebuie să aibă înălțimea ajustabilă, să dețină un suport lombar ajustabil sau detașabil, precum și suport ajustabil pentru brațe;
 • Tălpile mereu sprijinite de podea. (Ajustează înălțimea scaunului sau a biroului în așa fel încât tălpile și genunchii să fie mereu într-o poziție relaxată). Baza scaunului de birou trebuie să fie la nivelul genunchilor.
 • Ajustează spătarul scaunului la un unghi de 100 – 110 de grade ca unghi de înclinație;
 • Nu este indicat să adopți o poziție de tip “picior peste picior”.

Care sunt dezavantajele unei poziții incorecte la birou?

 • Durerea de spate și a coloanei vertebrale

Am stabilit deja, poziția pe care o adopți așezat nu este una naturală. Chiar și acum, în momentul în care citești acest articol, e posibil să ai o poziție incorectă, care doar pare coforabilă, dar care dacă o menții un timp îndelungat, ea pune presiune pe coloana vertebrală, în partea lombara sau toracală, generând dureri de spate și dureri musculare. Să pomenim și de alți factori externi, precum stresul și lipsa unui stil de viață activ care amplifică starea ta generală? E evident, știi care sunt urmările.

 • Creșterea în greutate

E dovedit științific, un stil de viață sedentar și munca de birou duc la creșterea în greutate accelerată. Lipsa activității sportive scade structura articulațiilor și a mușchilor, crește rata de obezitate care în timp duce la probleme precum diabet, hipertensiune, probleme cardiace, etc.

 • Stres

Viața de adult este precum un roller coaster, multe responsabilități, facturi de plătit, familie de întreținut, colegi la muncă de mulțumit, deadline-uri de îndeplinit. Toate acestea combinate cu un stil de viață nesănătos și multe ore petrecute pe un scaun inconfortabil de birou, conduc către stări de anxietate și, implicit stres. Soluția noastră pentru tine este un scaun ergonomic de birou.

Acesta te-ar ajuta, sau cum ne mai place nouă să spunem, ți-ar “impune” să adopți o poziție corectă a coloanei vertebrale, care să sprijine partea inferioară a spatelui. Dacă acum, după rândurile citite ți-ai îndreptat poziția și simți o durere intercostală, ai deja răspunsul pe care probabil îl căutai accesând acest articol.

Cum să stai corect la birou?

1. Sprijină-ți spatele

Pentru că mai sus ți-am făcut o mică recomandare cu privire la confortul pe care un scaun ergonomic de birou ți-l aduce, am dori să continuăm și să îți spunem că, scaunele ergonomice de birou sunt concepute pentru a-ți susține corpul în mod corespunzător. Un scaun ergonomic menține postura corpului la un unghi de 90 grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce în mod evident riscurile de a avea dureri obținute în urma unei ținute incorecte adoptate la birou.

2. Reglează-ți scaunul

Picioarele trebuie mereu să atingă solul. Reglează-ți scaunul în așa fel încât picioarelele să fie pararelele cu solul și geninchii cu șoldurile. În ceea ce privesc brațele, ele trebuie să formeze un unghi de 90 de grade (atunci când tastezi la birou), iar umerii să capete o postură relaxată. Dacă nu te ajută înălțimea biroului, sau înălțimea corpului tău, te poți folosi de de un suport special pentru picioare.

Aici e sugestia noastră pentru tine. Un scaun complet echipat cu funcții de reglare, suport picioare atașat de scaun, spătar ergonomic, tapițerie din piele, perne lombare și cervicale ajustabile și detașabile, intră aici:

3. Poziționează monitorul la nivelul ochilor

Mută poziția ecranului în așa fel încât distanța dintre tine și monitor să fie de aproximativ un braț. Dacă lucrezi la laptop, încearcă să menții o poziție corectă a corpului. Nu uita, tendința este să ne aplecăm spre monitor, uitând că așa pot apărea durerile cervicale și intercostale.

4. Alege un birou reglabil

Dacă știi că te confrunți cu problema înălțimii biroului, o opțiune pentru tine ar fi să achiziționezi un birou reglabil precum este acesta

Dacă biroul tău se află la o înălțime optimă pentru conformația corpului tău, și orele petrecute în fața lui vor trece mai ușor.

5. Păstrează la îndemână obiectele utilizate frecvent

Cu siguranță în timp ce stai la birou ai nevoie de diverse obiecte pe care frecvent le utilizezi. De la mouse, telefon, o tabletă pe care îți iei notițe, și un capsator, până la documentație și dosare pe care trebuie să le revizui. De ce îți recomandăm să le ții aproape de tine? Întinderea pentru a ajunge la obiectele de care ai nevoie poate tensiona mușchii, iar răsucirile și întinderile repetate pot duce la dureri articulare.

6. Nu uita de pauze

Așa cum am menționat mai sus, să stai așezat la birou ore în șir poate reduce fluxul sanguin și poate provoca oboseală musculară. Pentru a preveni acest lucru, cum ne place nouă să mai spunem poți lua “pauzele mici și dese, cheia marilor succese”.

Ceva mai simplu spus, încearcă să adopți pauze frecvent în care să te ridici de le scaun și să îți miști articulațiile. Amintește-ți că, după ce s-a terminat programul de muncă, e necesar să realizezi o serie de exerciții fizice sau măcar 15 minute de stretching.

Concluzie

Este evident că îți dorești să cauți și să implementezi soluții pentru un mediu de lucru plăcut. Un scaun confortabil crește eficiența ta cu multe procente, poate chiar 100%. Eficiența este generată și de mediul în care alegi să lucrezi, și pentru acest aspect este necesar să ai în vedere achiziționarea unor elemente care să-ți aducă acel confort pe care, involuntar mintea și corpul îl caută constant.

Rămâi activ, încearcă să te ții de acel mic îndemn de “30 de minute pe zi de sport”. Noi, Topscaune.ro, încurajăm un stil de viață activ. Și fie vorba între noi, oricât de confortabil poate fi un scaun de birou, postură statică prelungită nu este indicată. Pentru a evita menținerea spatelui într-o poziție statică, pentru o lungă perioadă de timp, îți recomandăm să petreci ceva timp în picioare. Chiar și mersul la xerox sau chiar la bucătărie pentru încă un pahar cu apa, poate fi un real ajutor pentru ca al tău corp să nu amorțească.

Topscaune – Top 10 Cele Mai Bune Scaune de Birou

40 de ore de muncă la birou, 8 ore pe zi așezat pe scaun, 5 zile pe săptămâna în mod repetitiv. Așa arată programul tău pentru o lună întreagă. Munca de pe un scaun de birou poate fi epuizantă, chiar dacă nu presupune efort fizic.

Dacă ți-am spune că problemele posturale și de concentrare s-ar rezolva în proporție de 90% în momentul în care îți vei lua un scaun de birou confortabil și calitativ, ce ai spune? Ești conștient, oboseală acumulată zi de zi este asociată de corpul și mintea ta precum niște pietre care îți sunt așezate pe umeri, iar productivitatea este sortită eșecului, lucru ce-ți provoacă stări de agitație în momente cheie din zi. Ei bine, gândește-te la cât de important este pentru corp și minte un mediu bun în care să lucrezi.

Cu siguranță nu ai ajuns să citești acest articol din întâmplare. Ești interesat să găsești top 10 cele mai bune scaune de birou, cum sunt cele de aici!  Ai nevoie de diversitate și informații precise cu privire la scaunul de birou pe care dorești să ți-l achiziționezi, iar noi cei de la topscaune.ro avem pentru tine multe modele de scaune de birouri la prețuri care să merite.

Ne bucurăm că îți dorești să schimbi lucrurile și că, acum, în momentul în care citești acest articol te gândești la ce varianta de scaun de birou ar arată bine la ține în casă. Ești pe drumul cel pun, ai deschis articolul potrivit, mai jos vei găsi detalii despre top 10 cele mai bune scaune de birou. Tot mai jos, dorim să prezentăm care sunt tipurile de scaune de birou, și cum te poate ajuta fiecare în funcție de jobul, bugetul și designul casei tale. Aruncă un ochi pe informațiile de mai jos, hai în site-ul nostru topscaune.ro și alege ce-ți place și se potrivește cu nevoile tale. Și apropo, la noi transportul este gratuit la orice comandă, de orice mărime, oriunde în țara.

Tipuri de scaun de birou

Tipul de activitate dictează și modelul de scaun pe care trebuie să ți-l achiziționezi.

 • 1. Scaun de birou directorial cu masaj sau fără masaj

Încă de când eram mici, în serialele și filmele americane, mereu vedeam prin birourile marilor directori, aceste modele de scaune directoriale impozante și greu de trecut cu vederea. Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi aceste modele pe lângă faptul că sunt confortabile și create în funcție de nevoile clienților, acestea compun o categorie luxoasă și exclusivistă pentru cei ce înțeleg că fericirea este o stare de spirit, atinsă prin relaxarea minții și a trupului. Uite aici este secțiunea noastră din site de scaune directoriale, intră și aruncă o privire.

 • 2. Scaun ergonomic de birou

Un scaun ergonomic a fost conceput de specialiști pentru a susține corect corpul uman în orele interminabile petrecute la birou, ținând cont de aspecte precum postură, confort și sprijin.
Un scaun de birou ergonomic se diferențiază de alte scaune prin materialul din care este confecționat, suportul lombar, cervical dar și ușurința cu care poate fi mutat din punctul A în punctul B. Un scaun de birou ergonomic menține postura corpului la un unghi de 90 grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce riscul de a avea dureri în urma unei posturi incorecte la birou. Uite aici un scaun ergonomic de birou care s-ar putea să îți placă.

 • 3. Scaun de gaming

Un gamer știe exact de ce are nevoie de un scaun de gaming, înțelege de ce e important că acesta să dispună de un spătar considerabil mai mare, în comparație cu alte scaune de birou obișnuite. De asemenea, datorită funcțiilor cu care a fost dotat un scaun bun de gaming, este recunoscut și pentru capacitatea sa de a menține corpul într-o poziție verticală preț de multe ore și odată cu asta și nivelul ridicat de concentrare.
Un scaun de gaming pe lângă funcțiile de reglarea a înălțimii, spătarului, zonei lombare, tetierei și mânerelor în mai multe direcții, acesta vine și cu un design ce “invită” pasionații de gaming la acțiune. La noi în site-ul topscaune.ro la secțiunea “Gaming” vei găsi zeci de modele de scaune de gaming pentru bărbați și femei.

 • 4. Scaun de birou simplu

În această categorie se încadrează toate cele 3 tipuri de scaune de birou de mai sus, iar detaliul pe care se pune accent este designul cu care vine. Cum este și cel de aici – Scaun birou SIB 1304 – Roz , sau cel de aici Scaun birou SIB 130A

Top 10 cele mai bune scaune de birou

1. Scaun birou SIB 8037, Negru

Un scaun de birou care îmbină cu succes dotările multiple de care dispune. Tapițat cu material textil tip mesh pentru o bună circulație a aerului, oferă datorită funcțiilor ergonomice o susținere de lungă durată în timpul orelor interminabile petrecute la birou. Accesează link-ul de mai sus și vezi de ce alte caracteristici dispune.

2. Scaun birou SIB 8037, Gri

Pe lângă aspectul impecabil pe care îl are, acesta este și foarte comod. Fiind unul din cele mai comandate scaune din site-ul topscaune.ro , acesta cucerește prin dotările ergonomice precum: înălțime, brațe robuste, suport lombar și cervical dar și prin tapițeria să realizată din material textil tip mesh, ce asigură o bună circulație a aerului chiar și în zilele călduroase de vară.

3. Scaun ergonomic, negru cu alb SIB 507A

Dotat cu un spătar ce poate susține o greutate de până la 120 kg, confortabil pentru sesiuni lungi și intense de muncă, acesta este un scaun ergonomic ce face că eficientă ta să crească cu multe procente, poate chiar 100%. Dacă te-am făcut curios, intră aici și citește un articol ce dorește să răspundă la întrebarea de “Ce este și cum funcționează un scaun ergonomic”.

4. Scaun birou SIB 021

Un scaun de birou ce se bucură de recunoaștere datorită aspectului și funcțiilor sale ergonomice. Acesta se poate încadra bine indiferent de designul casei sau biroului, ieșind în evidență și cu funcția de șezlong. Mai multe detalii găsești accesând link-ul de mai sus.

5. Scaun birou SIB 1304, Negru

Modern și confortabil. Elegant și practic. Un scaun de birou din piele ecologică de înaltă calitate, plăcută la atingere, ușor de curățat și întreținut.

6. Scaun birou, greutate max 150 kg SIB 239

Potrivit pentru spațiile aerisite datorită designului sau special. Linii fine curbate, structuri cromate și cotiere captusite, îl fac pe acesta alegerea potrivită în orice tip de birou. Hai în site sa citești mai multe despre el.

 

7. Scaun birou rezistent până la 150 kg SIB 259

Un scaun de birou creat să reziste unei greutăți de până la 150 de kg, asigurând confort maxim, prin intermediul spătarului ergonomic și a funcției de reglaj a înălțimii. Tot aici, menționăm și faptul că dispune de o bază solidă, din oțel cromat, în formă de stea, cu cinci roți mobile, antiderapante ce permite deplasarea cu ușurința în interiorul spațiului de lucru.

8. Scaun gaming, suport picioare, recliner, SIG 5022, Negru/Roșu

Proiectat cu un design sport și ergonomic, ce urmărește perfect curbură naturală a coloanei verticale. Acest scaun de gaming va face deosebită experiență jocului tău, deoarece dispune de funcții de reglare a înălțimii și a unghiului spătarului cu până la 180 de grade. de asemenea, ai posibilitatea de a-ți relaxa picioarele prin intermediul funcției de extindere a suportului pentru picioare. Accesează link-ul și vezi ce alte dotări mai are.

9. Scaun Birou, Dublă Capitonare, Înălțime Reglabilă, Șezut cu Arcuri Metalice și Spumă, SIB 073 Negru/Alb

Un scaun de birou creat să reziste unei greutăți de până la 120 de kg, datorită spătarului înalt și ergonomic, pivotant reglabil în înălțime, dar și a șezutului confecționat din arcuri acoperite cu strat de spumă poliuretanică de densitate mare, care va oferi un confort sporit și o rezistentă mult mai mare. Hai în site!

10. Scaun birou SIB 8093

Ergonomic, stabil și durabil, perfect pentru utilizare zilnică. Un scaun de birou perfect pentru orice spațiu de lucru. Acesta a fost confecționat cu un spătar realizat din mesh, cu material tip plasă și țesătură cu orificii, care se mulează și se adaptează formei spatelui ce oferă corpului suport și confort. Hai în site și vezi ce alte caracteristici găsești la el.

Transport GRATUIT

Pentru a avea o perspectivă amplă asupra scaunelor de birou ergonomice dar și a altor modele de scaune pentru birou, intră pe topscaune.ro, sau și mai simplu, scroll up, și vezi care sunt modelele de scaune de care al nostru magazin online dispune, și plasează o comandă pentru a beneficia de transportul gratuit.

Ai nevoie de motive pentru a-ți cumpăra un un scaun ergonomic?

Pentru asta suntem noi aici. Nu insistăm pe ideea că un scaun ergonomic îți poate genera productivitate 200%, dar chiar așa e. Productivitatea este dată de confortul fizic și mental iar eficiența vine odată cu mediul propice în care alegi să lucrezi, și pentru acest aspect este necesar să ai în vedere achiziționarea unor elemente care să-ți aducă confortul pe care, involuntar mintea și corpul îl caută constant.

Să nu mai pomenim de disconfortul și durerile pe care le resimți atât în timpul în care stai la birou, cât și după ce te ridici. În mod inconștient adopți o poziție încovoiată, deloc estetică sau sănătoasă, o poziție care adaugă stres structurilor din coloană vertebrală.

Un scaun ergonomic poate rezolva această problemă
Am putea spune că ți-ar “impune” să adopți o poziție corectă a coloanei vertebrale, care să sprijine partea inferioară a spatelui, datorită tuturor funcțiilor pe care un scaun ergonimic le deține. De la dimensiune, înălțime, adâncime, înclinare, suport lombar, spătar ergonomic, materialul din care este conceput , cotiere, până la suportul pivotant ce-ți permite să te rotești cu ușurință.

Motivele pentru care trebuie să îți cumperi un scaun ergonomic

 • Ajută corpul să adopte o postură la un unghi de 90 de grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce în mod evident riscurile unor dureri obținute în urmă posturii incorecte adoptate la birou.
 • Relaxarea mușchilor ajută la reducerea presiunii și constrângere a oaselor ce se pot tasa în timp.
 • Poți să îți iei adio de la durerea cervicală, datorită suportului special pentru gât ce împiedică adoptarea unei posturi încovoiate.
 • Reduce semnificativ durerile de spate. Da, da… nu o să mai ai acele momente epice în care îți vine să lași totul și să te arunci în pat, sau, dacă ești la birou, nu o să mai simți nevoia să iei atât de multe pauze care îți strică starea de flow.
 • Suprafața scaunului ergonomic se pliază pe formă corpului tău, așadar, șoldurile și zona lombara nu vor mai resimți presiune.

Ce este un scaun ergonomic?
Ergonomic = adaptarea și susținerea corpului uman, ținând cont de aspecte precum postură, confort și sprijin.

De ce trebuie să ții cont când alegi scaun ergonomic
Funcțiile pe care un scaun ergonomic le deține au fost “alese” de producători în urma unor studii psihologice, fiziologice și tehnice. Ele au scopul de a îmbunătăți eficientă în timpul muncii de la birou.

Așadar, fii atent la:

 • Dimensiune și înălțime

Un scaun trebuie să se potrivească dimensiunilor corpului tău dar și tipului de job pe care îl ai. Doar așa tu vei putea folosi scaunul la capacitatea lui maximă. În ceea ce privește înălțimea, această trebuie să fie ușor de reglat prin intermediul unei manete manuale. Înălțimea ideală în general, este cuprinsă între 38-50 de cm, pentru a-ți permite să ții în mod natural picioarele pe podea, coapsele în poziție orizontală în timp ce brațele se află la înălțimea biroului. – Acesta poate reprezenta o varinantă pentu tine

 • Adâncimea

Această trebuie să fie suficient de mare pentru că tu să poți adopta o poziție sprijinit de spatarul scaunului ergonomic, iar distanță între spatele genunchilor și scaun să fie de 5-10 cm.

 • Înclinarea

Fii atent că această funcție să fie una reglabila înainte și înapoi.

 • Suportul lombar

Ai în vedere că această funcție a scaunului pe care dorești să ți-l achiziționezi, să fie reglabilă în funcție de înălțimea ta. Uite, aici un scaun cu suport lombar reglabil

 • Spătarul scaunului ergonomic

Spătarul trebuie să aibă o lățime de 30-48 cm și să fie reglabil în înălțime și unghi. Acesta are funcția de a susține curbură naturală a coloanei vertebrale și să susțină și zonă lombara în mod ergonomic.

 • Material

Materialul trebuie să aibă o umplere suficientă, buretele folosit pentru șezut să aibă o scobitură 40-50 cm lățime, și de asemenea, fii atent că țesătură scaunului să fie realizată dintr-un material care “respiră” și permite aerului să circule.

 • Cotiere

Cotierele de birou trebuie să fie reglabile. Acestea ar trebui să permită brațelor tale să se odihnească confortabil, iar umerii să fie relaxați. Uite aici un scuan de la topscaune.ro

 • Suportul pivotant

Rotirea cu usurință a scaunului, indiferent de locul în care dorești să ajungi în încăpere.

Transport GRATUIT

Pentru a avea o perspectivă amplă asupra scaunelor de birou ergonomice dar și a altor modele de scaune pentru birou, intră pe topscaune.ro, sau și mai simplu, scroll up, și vezi care sunt modelele de scaune de care al nostru magazin online dispune, și plasează o comandă pentru a beneficia de transportul gratuit.

Ce este și cum funcționează un scaun Ergonomic.

Ce este și cum funcționează un scaun Ergonomic.

Timpuri noi, vremuri interesante, condiții la care ne dorim să facem un upgrade atât pentru confortul mental cât și pentru cel fizic. Dacă stăm puțin și reflectăm asupra ultimelor luni, ne dăm seamă că deși am câștigat timp pentru că #workfromehome , am pierdut câteva minute bune de mișcare, activitate care ne punea articulațiile în mișcare. 

Timpul petrecut acum așezat pe un scaun mai mult sau mai puțin confortabil nu mai este contorizat, am putea afirma că în zilele pe care le trăim, muncim și mai mult decât înainte.  

Probabil chiar și acum, citind acest articol, stai așezat pe un scaun și conștientizezi că ai o poziție incorectă, cu spatele încovoiat, deloc estetică sau sănătoasă – o poziție care adaugă stres structurilor din coloană vertebrală.  

Să îți spunem că un scaun ergonomic ar rezolvă asta? Da, te-ar ajuta, sau cum ne mai place nouă să spunem, ți-ar “impune” să adopți o poziție corectă a coloanei vertebrale, care să sprijine partea inferioară a spatelui. Dacă acum, după rândurile citite ți-ai îndreptat poziția și resimți o durere intercostală, ai deja răspunsul pe care probabil îl căutai accesând acest articol. 

Dar totuși, permite-ne să îți prezentăm ce este și cum funcționează un scaun ergonomic. Multe tipuri de scaune ergonomice găsești pe piață, și la fel de multe modele descoperi  și la noi Topscaune.  

Loc în care nu ai cum să nu îți găsești un scaun de birou ergonomic potrivit cerințelor tale. Cu siguranță ți-ai setat un buget și câteva aspecte de care dorești să ții cont. Noi dorim să îți mai detaliem câteva aspecte peste care îți recomandăm să nu treci cu vederea și dorim să atingem și ideea faptului că la noi pe site  prețurile se pliază pe orice buget. Practic, poți să găsești un model calitativ la un preț bun.  

Ce este un scaun ergonomic?

După cum îi spune și numele, este conceput pentru a susține cel mai bine corpul uman, ținând cont de aspecte precum postura, confortul, sprijinul și sănătatea corpului uman.

Motivele de care să ții cont când alegi un scaun de birou ergonomic

 • Dimensiunea și înălțimea

Un scaun trebuie să se potrivească dimensiunilor corpului tău dar și tipului de job pe care îl ai. Acest detaliu îți va permite să te folosești de scaun la capacitatea lui maximă, în funcție de nevoile tale specifice.

Alegerea dimensiunilor corecte ale scaunului ar evită tensionarea unei părti a corpului, tasarea sau amorțeala.

 • Înălțimea scaunului de birou

Aceasta trebuie să fie ușor de reglat cu ajutorul unei manete manuale, ușor de manevrat. Înălțimea ideală în general, este cuprinsă între 38-50 de cm, pentru a-ți permite să ții în mod natural picioarele pe podea, coapsele în poziție orizontală în timp ce brațele se află la înălțimea biroului.

Un alt mod pentru a estima în mod corect înălțimea scaunului ergonomic pe care îl cauți, este acela de a ține cont că înălțimea optimă a scaunului este de aproximativ un sfert din înălțimea corpului.

De asemenea, mereu să ai în vedere și scobitura șezutului. De obicei 40-50 cm lățime este și cea standard.

 • Adâncimea (din față către spate)

Trebuie să fie suficient de mare pentru ca tu să poați sta cu spatele sprijinit de spătarul scaunului ergonomic, iar distanța între spatele genunchilor și scaun să fie de 5 – 10 cm.

 • Înclinarea

Această funcție trebuie să fie reglabilă înainte și înapoi în funcție de necesitățile tale și să se fixeze după preferințe.

 • Suportul lombar

Poate cel mai neglijat aspect, suportul lombar, deși face doar bine, nu se bucură de recunoaștere. Uite aici un scaun ergonomic ce dispune suport lombar reglabil în funcție de înălțime.

Coloana vertebrală, după cum bine știm, are curbura spinării spre interior, iar șederea pentru perioade de timp lungi fără sprijin, tinde să conducă la înclinare (care aplatizează curba naturală) și încordează structurile din coloana inferioară, așa ajungem să punem presiune pe zona lombara și apar durerile insuportabile de spate.

 • Spătarul scaunului ergonomic

Spătarul unui scaun de birou ergonomic trebuie să aibă o lățime de 30 – 48 cm. Dacă spătarul este separat de scaun, acesta trebuie să fie reglabil în înălțime și unghi. Spătarul, în mod normal, ar trebui să poată susține curba naturală a coloanei vertebrale, și să pună atenție pe susținerea regiunii lombare. Acest scaun dispune de suport ergonomic reglabil pentru spătar.

 • Materialul din care este conceput scaunul

Materialul de pe scaunul și spătarul scaunului ergonomic de birou, trebuie să aibă o umplere suficientă pentru a fi confortabil în a petrece perioade îndelungate de timp așezat. Tot aici, este indicat să aibă o țesătură care respiră, și permite aerului să circule.

 • Cotiere

Cotierele de birou trebuie să fie reglabile. Acestea ar trebui să permită brațelor tale să se odihnească confortabil, iar umerii să fie relaxați.

 • Suportul pivotant

Rotirea cu ușurință a scaunului, trebuie să se realizeze în mod ușor, astfel încât să poți ajunge în diferite zone ale biroului său fără să depui efort și să îți soliciți spatele.

Despre beneficiile aduse sănătății

Nu cred că e nevoie să te convingem, sau să-ți mai argumentăm cât de binevenit poate fi pentru a ta postură și stare de spirit, un scaun ergonomic.

Dar totuși, hai să-ți vorbim și despre beneficiile unui scaun ergomomic ales de la https://topscaune.ro/.

 1. Menține postura corpului la un unghi de 90 grade, oferind confort zonei toracale, lombare, cervicale și umerilor, iar în timp reduce în mod evident riscurile de a avea dureri obținute în urmă ținute incorecte adoptată la birou.
 2. Relaxarea mușchilor ajută la reducerea presiunii și constrângere a oaselor.
 3. Nu o să te mai plângi de dureri de zona cervicală, datorită suportului de gât ce împiedică adoptarea unei posturi încovoiate, împiedicând ca în timp să ai diagnostice de tipul spondilozei cervicale.
 4. Reduce semnificativ durerile de spate.
 5. Reduce presiunea asupra șoldurilor. Prin simplul fapt că stai așezat pe o suprafața ce se “pliaza” după formă corpului tău, șoldurile o să poată căpăta o stare de relaxare. Acest simplu aspect reduce semnificativ durerile de spate.

Este evident că știi cum se simte atunci când te așezi pe un scaun confortabil. Plus de asta, e mai mult decât testat, că în momentul în care te așezi comod la un birou ce-ți permite să lucrezi în condiții optime, eficiența ta crește cu multe procente, poate chiar 100%.

La noi lucrurile așa se întâmplă. Eficienta este generată și de mediul în care alegi să lucrezi, și pentru acest aspect este necesar să ai în vedere achiziționarea unor elemente care să-ți aducă acel confort pe care, involuntar mintea și corpul îl caută constant.

Știm, în toată perioada aceasta te-ai gândit la cum să îți optimizezi spațiul de lucru pentru a fi mai eficient. Fie că acum tu cauți un scaun pentru tine sau echipa ta, înțelegi cât de binevenite vor fi acestea în “familie” și că vor fi folosite la capacitate maximă.

Rămâi activ și la birou

Știm cu toții acel îndemn de “30 de minute pe zi de sport”, noi Topscaune.ro, încurajăm un stil de viață activ. Și fie vorba între noi, oricât de confortabil poate fi un scaun de birou, postura statică prelungită nu este indicată, aceasta contribuind la încordarea musculară, iar în timp pot apărea complicații grave.

Pentru a evita menținerea spatelui într-o poziție statică, pentru o lungă perioadă de timp, îți recomandăm să petreci ceva timp în picioare și să mergi a fiecare jumătate de măcar 2-3 minute. Chiar și mersul la xerox sau chiar la bucatarie pentru încă un pahar cu apa, poate fi un real ajutor pentru că al tău corp să nu amorțească.

Acum nu mai lungim subiectul, dar îți mai sugerăm să treci de la 2-3 min de mers pe jos, dintr-un birou în altul, să treci la o plimbare de 20 de min la un interval de câteva ore. Alege să mergi acasă pe jos, această activitate îți va pune în mișcare fluxul sanguin care aduce substanțe nutritive importante tuturor structurilor coloanei vertebrale.

Ca și idee generală, e indicat să faci mișcare în mod regulat pe tot parcursul zilei, deoarece îți vei menține sănătatea articulațiilor, ligamentelor, mușchilor și tendoanelor, instalând în întregul corp un sentiment confort și relaxare.

O idee îți mai spunem, pentru a avea o perspectivă amplă asupra scaunelor de birou ergonomice dar și a altor modele de scaune pentru birou, intră pe topscaune.ro, vezi care sunt modelele de scaune de care al nostru magazin online dispune, și plasează o comandă pentru a beneficia de transportul gratuit.

Scaune Directoriale cu Masaj

Scaune Directoriale cu Masaj

De câte ori ți-ai întrerupt orice activitate făcută la birou pentru că poziția inconfortabilă îți provoca disconfort? De câte ori, în timpul celor 8-10 ore așezat pe un scaun, ai zis “Am nevoie de un masaj bun!”? Știm, oboseala acumulată în orele interminabile de la birou este asociată de corpul și mintea ta precum niște pietre care îți sunt așezate pe umeri, iar productivitatea este sortită eșecului, lucru ce-ți provoacă stări de agitație în momente cheie din zi.

Ne bucurăm că astăzi acorzi atenție și nevoilor tale fizice, și că, probabil, citești acest articol pentru că te gândești cum ar arăta falnic în biroul tău un scaun directorial cu funcții de masaj care să îți ofere confort, bunăstare și stimulare a moralului pentru acele zile lungi între meeting-uri.

Ești pe drumul cel bun, tot ce trebuie să mai faci e să te informezi cu privire la funcțiile pe care un scaun directorial cu masaj le are, și să iei o decizie în ceea ce privește modelul, iar de restul ne ocupăm noi, doar ești pe topscaune.ro

Ei bine, lucrurile sunt simple. Detaliile de care trebuie să ții cont nu sunt din cele mai complexe, însă doar așa poți alege smart fără să te plimbi pe 5 site-uri de același profil și să pierzi timp.

Aruncă un ochi la caracteristicile de mai jos, intră pe topscaune.ro și vezi ce ți se potrivește. Un lucru îți mai amintim, la noi pe site găsești modele de scaune directoriale din cele mai diverse, la prețuri avantajoase.

De ce trebuie să țin cont când mă uit după un scaun directorial?

 1. Ține cont de suportul lombar. E necesar ca postura spatelui să fie susținută bine și să îți urmeze natural curbura coloanei vertebrale. Alege un scaun care să permită ajustarea zonei lombare. Uite, acesta poate reprezenta o variantă pentru tine.
 2. Funcția de reglare a unghiului de înclinare. O poziție ergonomică permite ca postura corpului să fie una dreaptă și relaxată, susținând în mod firesc trunchiul iar în timp, te scutește de dureri în zona lombară și cervicală. Acesta de aici se poate regla de la o poziție de 90 până la 130 de grade.
 3. Reglarea înălțimii și înclinării spătarului. Prin intermediul funcției recliner, poți adopta o poziție confortabilă de lungă durată. Fii atent și la acest detaliu atunci când alegi modelul de scaun directorial. Uite variantă noastră pentru tine.
 4. Fii atent ca punctele de sprijin ale scaunului să fie solide și robuste. Pe lângă suportul și echilibrul fizic pe care ți-l oferă, această funcție a scaunului pune la dispoziție o zonă în care tu îți poți relaxa brațele în mod natural, chiar și când tastezi de zori printre mailuri.
 5. O dublă buretare. Știm, probabil nu ți se pare un aspect atât de important, însă beneficiile le sesizezi imediat de cum te așezi pe el. Dubla buretare și spuma de înaltă calitate permite ca funcția ergonomică să se “activeze” și să se contopească cu forma corpului tău. În plus, atunci când te bucuri de cele 8 puncte de masaj pe care acest scaun directorial le are, începi să înțelegi avantajele.

Dar cum ramane cu detaliile pentru cele cu funcții de masaj?

Și acum partea cea mai interesantă, sau cel puțin pe noi chiar ne încânta gândul că și tu poți simți cum zilele de la birou devin din ce în ce mai productive. Un update mic niciodată nu strică, iar la noi pe site-ul topscaune.ro găsești scaune directoriale cu masaj cu diferite nivele și intensități de masaj.

 • Tapițeria. O piele, fie ea naturală sau ecologică mereu se va curată ușor în orice moment al zilei, și pentru că ai ales un scaun directorial cu masaj, cele după texturi sunt ideale pentru o experiență relaxantă și blândă.
 • Picioarele și roțile scaunului de masaj. Un alt aspect important atunci când vine vorba de acest tip de scaun, sunt roțile ce necesită o bună aderență pe podeaua pe care este amplasat. De asemenea, alege să îți cumperi un scaun directorial cu masaj cu 5 picioare. Ai nevoie de stabilitate și de mobilitate, iar scaunele de la noi vin și cu roți anti-derapante pentru pardoseală și cu funcții de rotire de 360 de grade. Noi l-am ales pe acesta pentru birourile noastre https://topscaune.ro/scaun-directorial-cu-masaj-functie-recliner-si-suport-picioare-sib-72001m/ , tu ce alegere vrei să faci?
 • Funcția de șezlong. Ha ha, nu te trimitem la mare cu el, însă poți să te bucuri de beneficiul acesta acasă sau la birou iar pe fundal să răsune valurile mării. Poți face ce dorești, ești în spațiul în care lucrurile mari se întâmplă.

Despre beneficiile aduse sănătății

 1. Scade tensiunea și sporește flexibilitatea. Atunci când îți întinzi și relaxezi corpul, funcțiile de masaj de care te folosești, ajută la reducerea tensiunii musculare prin tehnica de “strângere și eliberare” a zonelor cheie în care acesta acționează.
 2. Crește nivelul de endorfine din corp. Știi bine, endorfinele sunt hormonii fericirii, iar prin intermediul diferitelor activități aceștia se activează, oferind o stare de relaxare ce scade nivelul de stres. La fel se întâmplă și atunci când primești un masaj, acesta stimulează nivelul de endorfine din corp și generează rezultate pozitive, scăpându-te de durerile musculare, lombare și cervicale.
 3. Eliberare instantă a durerii. Este mai mult decât evident cum trupul răspunde pozitiv stimulilor unui masaj. Acest lucru crește fluxul de sânge și oxigen către mușchi, eliberând tensiunea musculară, iar în timp vei sesiza mai puține spasme musculare.
 4. Diminuarea durerilor de gât, spate și îmbunătățirea respirației.
 5. Adoptarea unei posturi corecte la birou. Scaunele directoriale de masaj au programe de întindere, care oferă o gamă de miscări, extensii și rotații care îmbunătățesc postura spatelui. Așadar, ești “obligat” să adopți o poziție sănătoasă.

Cu toate acesta, acum ți-ai creat o idee mult mai amplă în ceea ce privește confortul pe care un scaun directorial cu masaj ți-l oferă. Acestea compun o categorie luxoasă și exclusivista pentru cei ce înțeleg că fericirea este o stare de spirit ce este atinsă doar prin relaxarea minții și a trupului.

Și fie vorba între noi, la cât de mult timp dedici muncii tale, ar fi păcat să nu te bucuri și tu de o așa oază de relaxare în orice moment al zilei. Intră pe topscaune.ro , vezi care sunt modelele de scaune directoriale pe care noi le avem în site și plasează comanda în orice moment al zilei.

Și, pentru ca ne place sa vedem clienți mulțumiți, ai și transportul gratuit.

Sursa: https://www.spine-health.com/wellness/massage-therapy/massage-chairs-pain-relief

Cum alegi scaunul perfect pentru birou?

Cum alegi scaunul perfect pentru birou?

Cum alegi scaunul perfect pentru birou

În urma studiilor realizate s-a constatat că ergonomia adecvată a unui scaun de birou creşte productivitatea şi maximizează eficienţa într-o mare măsură. Pe de altă parte, un scaun de birou nepotrivit, datorită poziţiei incomode şi a încordării muşchilor spatelui şi gâtului, poate genera dureri de spate şi de gât, probleme ale picioarelor şi tunel carpian – efecte care, desigur, reduc productivitatea şi scad eficienţa.

În majoritate a cazurilor, se cheltuie cei mai mulţi bani cu achiziţionarea biroului, omiţându-se importanţa unui scaun pentru birou de calitate, iar acest lucru nu este inteligent. Dacă ar fi să facem un calcul al orelor petrecute pe scaun, în faţa biroului şi a calculatorului, am acumula o perioadă considerabilă din viaţă. Iată de ce are sens să iei în calcul achiziţionarea unui scaun de birou confortabil şi care îţi ofere puncte de susţinere adecvate.

De ce ai nevoie de un scaun bun pentru birou?

Dacă trebuie să stai pe un scaun care nu ţi se potriveşte o perioadă îndelungată, vei ajunge repede să simţi disconfort şi să fii distras de la activităţile pe care le desfăşori. Un scaun bun de birou elimină factorii care pot provoca dureri de spate, de gât sau de braţe, ajută la păstrarea unei stări de bine şi creşte eficienţa şi productivitatea la locul de muncă.

În prezent, există modele de scaune variate care includ caracteristici de amortizare inteligente, menite să îţi susţină cât mai bine spatele, cotiere lungi şi reglabile pentru a oferi un suport cât mai bun al braţelor, spătare înalte şi suport pentru umeri destinate persoanelor înalte, etc. Astfel, ai de unde să alegi exact modelul de scaun de birou potrivit pentru tine.

Care sunt caracteristicile de analizat?

Scaunele fac parte din decorul oricărui birou şi de obicei ne asigurăm că arată bine, fără să ţinem cont de efectele pe care le au asupra sănătăţii. Însă, elementele de susţinere şi ergonomia scaunului, extrem de importante pentru o poziţie corespunzătoare în faţa biroului, sunt primele care trebuie luate în considerare.

Vom trece în revistă caracteristicile care trebuie analizate la achiziţionarea unui scaun de birou de calitate.

Suport lombar

Un scaun bun de birou va oferi sprijin ferm pentru partea inferioară a spatelui. Mai mult, modelele bine concepute dispun chiar de un suport lombar reglabil care permite utilizatorului să personalizeze spătarul în funcţie de conformaţia sa, astfel încât să beneficieze de sprijin cât mai bun în partea de jos a spatelui.

Acest lucru este important pentru prevenirea durerilor de spate care se pot agrava degenerând în sciatica, o afecţiune care te poate imobilizeaza la pat.

Ajustabilitate (înălţime, braţe, suport picioare, masaj, tetieră, recliner)

Aproape toate scaunele de birou permit reglarea înălţimii şi a poziţiei braţelor. Totuşi, acestea nu sunt cele mai importante reglaje de care ar trebui să ţii cont când achiziţionezi un scaun de birou. Cele mai bune modele de scaune de birou au cel puţin cinci reglaje, unele ajungând chiar şi până la 14 posibilităţi de ajustare diferite.

Astfel, cele mai importante caracteristici care trebuie reglate sunt cele pentru suportul lombar, lăţimea şi înălţimea braţelor, lăţimea şi înălţimea spătarului, sau unghiul spătarului.

Baza, rotile

Marea majoritate a scaunelor de birou au bază cu roţi. Cu toate acestea, dacă biroul este mochetat, ar trebui să se achiziţioneze un scaun cu roţi special concepute pentru covoare. Roţile ar trebui să ruleze uşor pentru a preveni încordarea datorată mişcărilor necesare în jurul biroului pentru a ajunge la diferite obiecte.

Baza rotativă

Toate scaunele de birou trebuie să se rotească liber pentru a permite accesul facil în orice zonă de lucru. În situaţia în care acesta nu are libertate de rotaţie, din cauza faptului că va trebui să se întindă după diverse obiecte, vei ajunge curând să simţi oboseală şi disconfort la nivelul braţelor, dar şi a spatelui şi gâtului.

Materiale

Materialul folosit pentru acoperirea pernelor trebuie să fie unul care permite circulaţia aerului, pentru ca scaunul să nu se supraîncălzească şi să devină incomod după câteva ore de utilizare. În plus, şezutul şi spătarul ar trebui să fie suficient de groase pentru a oferi un sprijin adecvat utilizatorului, care nu trebuie să simtă elementele dure ale scaunului prin perne.

Greutate susţinută

La achiziţionarea unui scaun, asigură-te că acesta va face faţă greutăţii pe care trebuie să o susţină. Astfel, poţi opta pentru diverse modele de scaune, de la cele simple până la cele manageriale sau executive, fiecare model şi stil fiind conceput pentru a susţine o anumită greutate maximă.

Înălţime

Înălţimea scaunului trebuie să fie uşor de reglat. Acest lucru se poate realiza ușor cu ajutorul unei manete pneumatice. Înălţimea scaunului trebuie astfel aleasă încât picioarele să stea cu tălpile lipite de podea, coapsele să fie orizontale şi braţele să poată fi aşezate confortabil pe birou.

Stil

Există multe tipuri şi stiluri diferite de scaune, fiecare având propriul scop şi anumite avantaje. Astfel, scaunele de birou manageriale au cotiere şi o bună mobilitate, scaunele executive asigură o curbură puţin mai mare a spatelui şi, totodată, o amortizare suplimentară pentru partea din spate a picioarelor.

Culoare

Există multe culori pentru scaunele de birou, aşa că vei avea de unde să alegi nuanţa potrivită cu schema de culori din încăperea căreia îi este destinat. De preferat, totuşi, să optezi pentru culori uşor de întreţinut, cum ar fi maro, negru, gri sau roşu, şi să eviţi culorile deschise, precum alb sau galben.

De ce este important un scaun de birou bun?

Există mai multe avantaje ale unui scaun bun de birou. Pe lângă faptul că elimina încordarea spatelui şi a gâtului, un scaun bun de birou previne oboseala şi disconfortul care pot surveni în timp ce menţii mai multe ore, consecutiv, poziţia în faţa calculatorului.

Studiile au relevat faptul că angajaţii care beneficiază de o poziţie confortabilă la birou sunt mai productivi şi mai eficienţi decât cei care stau în poziţii incomode. Totodată, aceştia au o atitudine mai pozitivă şi mai cooperantă, iar faptul că scaunul de birou adecvat reduce numărul de pauze necesare pentru detensionarea muşchilor spatelui şi gâtului, contribuie considerabil la creşterea randamentului lor la locul de muncă.